EXEL Arena i Umeå står som spelplats när Thorengruppen och Duvbo ska göra upp i något som kan bli en ganska trevlig innebandymatch i ett möte mellan två lag som har öppnat klart godkänt med 6 poäng (av totalt 9) vardera efter 3 matcher. Under normala omständigheter skulle det ena laget gälla som mindre favoriter, men i det här fallet bör favoritskapet vara tyngre och spelet blir därefter.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Allsvenskan Norra, Sverige
  • Match: Team Thorengruppen – Duvbo
  • Spel: Team Thorengruppen
  • Odds: 1,80 @ Svenska Spel
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 12.59

Thorengruppen, som är ett av tre lag från Umeå i den här serien, var ett topplag ifjol och jag förväntar mig att man kommer parkera någonstans strax bakom de absoluta topplagen även den här säsongen, däribland grannen (Umeå) City. Man har spelare med SSL-rutin i form av Mats Jonsson och Andreas Carlbom där den sistnämnde spelade SM-final för ett halvår sedan. Johan Nilsson (City), Yngve Nordin (tillbaka till SSL och Dalen, ytterligare ett Umeå-lag) och Patrik Lundström (Caperiotäby) är tre spelare som har försvunnit men man har fyllt på truppen på ett hyfsat sätt och man har en stark trupp även den här säsongen.

Duvbo, från Sundbyberg och Stockholm, skrevs det om inför premiären när man skulle spela av ett uddlöst Uppsala. En klart tuffare uppgift och svårare bortamatch väntar här. Även om jag förväntar mig att man tar minst ett steg framåt den här säsongen med värvningar som bl.a. Mattias Mikulski och Hampus Dargren så är dagens trupp inte fullt så stark som tidigare omgångar.

Förberedelserna inför den här matchen har inte varit optimala för Duvbos del. Man kommer till spel utan lagkaptenen Johan Lundkvist, som får ses som en av seriens absolut bästa spelare, och Erik Isaksson som toppade lagets interna poängliga ifjol. Avbräck som kan visa sig bli betydelsefulla och tråkiga, ur bortalagets synvinkel, för matchens utgång.

Jag förväntar mig ett starkt ”Team” innanför Västerbotten, likt fjolåret, när man slipper diverse långa och tråkiga bortaresor. Med ett något vingklippt bortalag så ska Umeå-laget ha bättre chanser till att ro hem en seger här. Oddset hos Staten sticker ut något, att jämföra med nätbolagen som ligger på 1,50, vilket jag tycker är mer rätt i nuläget.

/Puyol

Ni kan även följa mig via Twitter: @Puyol_SpelaSpel