Tampa Bay tar inatt emot ett Winnipeg som har gjort det bra såhär långt. Däremot så är Tampa Bay som bäst på hemmaplan och frågan är om man kan ställa om sig från den lilla roadtrip man varit ute på i lite mer än en vecka och återigen prestera offensiv hockey på hemmais.

  • Match: Tampa Bay – Winnipeg 
  • Speltips: Tampa Bay ML
  • Odds: 1.71 @ William Hill
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/3, 01.35

Tampa Bay har varit ute på en liten roadtrip och får äntligen komma hem till St Pete Times Forum och spela igen. På hemmaplan är man extremt offensiva och då blir det en självklarhet att man även blottar sig lite bakåt. Samtidigt har man gjort klart mest mål på hemmaplan och dessutom så är man riktigt vassa i powerplay. Tampa var redan förra säsongen ett riktigt vasst hemmalag och har visat samma takter nu till en början. Man startade säsongen starkt och var också riktigt bra bakåt, något som jag i längden inte såg skulle hålla. Det har det inte gjort heller. Man har blivit betydligt mycket sämre bakåt, men samtidigt är jag inte speciellt orolig inför nattens match mot Winnipeg. Visst har man lite på känn att de kan släppa in någon puck, men man är såpass vassa offensivt att det ska ha riktigt bra chans att lösa sig oavsett om man släpper in mål eller inte. Mot Winnipeg har man de senaste åren också haft det ganska enkelt och faktiskt vunnit 7 av de senaste 10 matcherna mot Jets. På hemmaplan har man vunnit 9 av 10 senaste. Ett hemmastarkt Tampa Bay med två storstjärnor i storform bör kunna lösa två poäng åt Tampa inatt. Anders Lindbäck startar i Tampas kasse.

Lightning Overall Scoring: 3.5
Lightning Home Scoring: 4.1
Lightning Home PP:  28.6%
Tampa Bay is 15-3 SU in its last 18 games when playing Winnipeg
Tampa Bay is 9-1 SU in its last 10 games when playing at home against Winnipeg

Winnipeg har gjort det bra än så länge och man har en helt okej form, trots att man nu har förlorat två raka matcher. Tittar man på deras lag så tycker jag inte man är så märkvärdiga. Man har ett skridskoskickligt lag som vinner många matcher pågrund av att man åker sönder motståndarna. Jag tror att ikväll är man det lag som kommer få jaga pucken själva. De har möts en gång denna säsong och den matchen vann Tampa Bay enkelt med 8-3, även det på hemmaplan. Jets powerplay de senaste matcherna har inte heller varit speciellt bra och det är något man måste jobba på. Till nattens match saknar man också en av sina viktigaste spelare, målvakten Ondrej Pavelec. Istället kastar man in Al Montoya som enligt mig inte är en målvakt för ett NHL-lag. Han har ändå lyckats stoltsera med två vinster denna säsong, även om hans räddningsprocent inte är alltför imponerande (88.9%). Nu ska han möta ett av de tuffaste motstånden som finns i världen och när Stamkos/St Louis är i form så kan man räkna med en del skott från dessa herrar. Winnipeg är ett okej lag, men inatt tror jag Tampa vinner pågrund av att man har en grym offensiv.

Jets Overall Defense: 3.1
Jets Road Defense: 3.3
Jets Road PK: 72.1% 

Hemmafördel, superstjärnor i form och att Tampa har lätt inbördes är några av anledningarna att jag väljer att spela Tampa Bay ML till oddset 1.71 hos William Hill. Övriga bolag ligger betyglit lägre och detta känns som ett bra spel. 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden