Formtoppade och lite pånyttfödda Tampa Bay tar denna fredagnatt emot Winnipeg i sin borg. Man har startat säsongen på bästa sett och det svänger både framåt och bakåt när Tampa är i farten.

  • Match: Tampa Bay – Winnipeg
  • Speltips: Steven Stamkos att göra mål
  • Odds: 2.25 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 2/2, 01.35

Tampa Bay har startat säsongen på ett nästintill felfritt sett med fem segrar på sex matcher. Man är nu uppe i fyra raka raka vinster och har dessutom full pott på hemmaplan. Ikväll tar man emot Jets som spelade så sent som igår och fick sig en rejäl åktur mot Florida. Tampa har också haft det relativt lätt mot Jets/Trashers de senaste åren och faktiskt vunnit 14 av de 17 senaste matcherna. Hemma har man raden 8-1 mot dem på de 9 senaste mot dem. Jag är dock inget större fan av Tampas defensiv med tanke på att det är öppna dörrar när de spelar. De släpper till mycket målchanser bakåt, men samtidigt har man haft Anders Lindbäck som gjort en kanonstart för dem. Någon gång kommer det säkerligen rinna iväg också, men man är självklart favoriter ikväll och ska vinna denna match. Men med tanke på att jag inte litar på defensiven kommer jag välja ett målskyttespel på deras största stjärna Steven Stamkos. På de sex första matcherna har han gjort fyra mål och skjutit 20 skott. Han spelar med Martin St Louis som kanske är en av NHLs just nu bästa spelare. Det är en kille som oftast letar efter just Stamkos klubba, framförallt i powerplay. Tredje länken i den kedjan är Ryan Malone. Stamkos har ett högt målsnitt i sin NHL karriär på 0.54 mål/match. Går man på det och får 2.25 på att han gör mål så är det ett mäktigt överodds. Men riktigt så enkelt är det inte med tanke på att han har gjort flera mål i en och samma match. Ikväll möter dom som sagt Winnipeg och det är ett lag han verkligen trivs emot. Under 24 matcher i sin karriär mot Jets har han gjort hela 20 mål + 15 assist. Känns ganska troligt att han petar in ett ikväll med. Tampa har gjort flest mål i ligan och snittar nästan fem mål per match. Lägg därtill att man har hela 30% i powerplay och detta ska jämföras med Winnipeg som är sämst i ligan i boxplay och dödar endast 63.6%. Det kan smälla för Harry Potter ikväll.

Winnipeg spelade som sagt igår och fick stryk med hela 6-3 borta mot Florida efter att ha klappat ihop totalt i sista perioden där man släppte fem kassar. Ondrej Pavelec stod igår och fick släppa fem puckar förbi sig, men han gjorde ändå en klart godkänd insats. Jag räknar med att man kanske vilar Pavelec idag och satsar på Al Montoya istället. Han hade en tuff säsongspremiär emot Islanders där han släppte 4 puckar på 25 skott. Det skulle inte göra detta spel sämre enligt mig, men tror ärligt inte att det spelar någon roll vem de ställer i kassen. Winnipeg var förra säsongen extremt starka hemma och ett svagt bortalag, vilket verkar som att det blir samma visa även denna säsong. Det känns som att det är en given match för överspel, men det kan lika gärna låsa sig och Winnipeg försöker lägga all kraft på att försvara sig.

Jag väljer Stamkos att göra mål framför både överspel och Tampa vinst pga ovanstående anledningar. Han är het och har ett fint målsnitt mot just Jets. Unibet ligger på 2.25 och det kör jag med medelinsats.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden