Washington är ett som har varit en stor besvikelse hittills. Nu börjar det dock se lite ljusare ut igen, men man har fortfarande sina brister i defensiven. Tampa Bay stod för stark upphämtning senast, men lyckades inte vinna på straffarna. Idag tror jag på en chansrik match.

  • Match: Tampa – Washington
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 1.78 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 15/2, 01.35

Tampa Bay är ligan bästa lag offensivt. Man har gjort flest mål i ligan och har ett av de absolut bästa powerplay. På hemmaplan är man klart bäst med sina 40.6%, och totalen ligger på dryga 27%, vilket ganska tydligt visar att man funkar bättre på hemmaplan. Idag möter man Washington som har ett av ligans sämsta boxplay där man dödar lite drygt 74%. Detta bör enligt statistiken gynna Tampa Bay. Hemmalaget har de senaste matcherna gått lite trögt framåt, men då har man spelat på bortaplan där man har betydligt svårare att göra mål. När man väl spelade på hemmaplan senast igen så stänkte man in 3 baljor. På de tio senaste mötena lagen emellan så har sju av matcherna slutat med över och målsnittet på dessa matcher är hela 6.8 mål/match. Så att det svänger om lagen är det ingen tvekan om. Tampa Bay är enligt mig inget vidare defensivt lag, men har en vass offensiv. Det med defensiven kommer bli tydligare ju längre säsongen går. Ikväll väljer man att starta med andrekeepern Mathieu Garon och blev senast utbytt emot Rangers. Han kommer säkerligen vara taggad att göra en bra match, men någon toppmålvakt är han verkligen inte.

Capitals har varit riktigt usla såhär långt. Man har haft ett virrigt försvarsspel och två vilsna målvakter som inte alls hållt måttet. Däremot så har det funkat helt okej offensivt där man hållt en ganska jämn nivå. Något som varit riktigt bra är deras powerplay där man ligger på en femte plats i hela ligan med sina dryga 26%. Så det offensiva är det verkligen inget fel på och på de senaste två matcherna har man gjort hela 11 mål. Braden Holtby kommer starta i kassen för tredje matchen i rad, trots att han var mindre lyckad förra matchen. Holtby har inte alls samma pondus i sitt spel denna säsong som när han kom i strax innan slutspelet förra säsongen. Han ser på nåt sätt något liten ut och har släppt en hel del enkla puckar. Dessutom så är Washingtons försvarspel en ren hönsgård, framförallt i boxplay. Det har varit målrika matcher historiskt och jag tror även det blir så ikväll med.

The total has gone OVER in 5 of Tampa Bay’s last 7 games
The total has gone OVER in 6 of Tampa Bay’s last 8 games at home
Tampa Bay is 9-2 SU in its last 11 games at home
The total has gone OVER in 7 of Tampa Bay’s last 9 games when playing Washington
Tampa Bay is 4-1 SU in its last 5 games when playing Washington
The total has gone OVER in 5 of Tampa Bay’s last 6 games when playing at home against Washington
Tampa Bay is 5-0 SU in its last 5 games when playing at home against Washington

Två lag som har en fin offensiv där man inte prioriterar defensiven. Bör bli en sevärd match och titta på. Vi lär få se nåt mål i powerplay och två något skakiga målvakter bör kunna lösa den här linan. Jag spelar över 5.5 mål totalt i matchen till oddset 1.78 hos Pinnacle.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden