Målglada Tampa är tillbaka på hemmaplan igen och då brukar det betyda mål. Inatt tar man emot ett överraskande bra Toronto som säkerligen kan ställa till en hel del problem för Tampas defensiv.

  • Match: Tampa Bay – Toronto
  • Speltips: Toronto över 2.5 mål
  • Odds: 1.81 @ Pinnacle
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20/2, 01.35

Tampa fick äntligen vinna senast, men man behövde göra hela sex mål och det krävdes en riktigt turlig sargstuds för att man skulle besegra Florida. Matchen slutade tillslut 6-5 till Tampa och man fortsätter att läcka bakåt. Jag har sagt det hela säsongen att det känts som en tidsfråga innan det ramlar in mål bakåt med tanke på att laget släppt till många farliga lägen och då kan inte ens en duktig Anders Lindbäck rädda dem. Tampa prioriterade redan förra året offensiven och det defensiva fick komma lite som det ville. Nu har man släppt in 22 mål på de senaste fem matcherna och spelet i egen zon har varit under all kritik. Om jag ska vara ärlig så tycker jag inte Lindbäck varit så bra som alla säger. Han gör nån riktigt bra räddning då och då, men samtidigt så slinker det in en och annan puck som inte ser otagbar ut. Hans spelstil känns väldigt flängig på nåt sätt och i ett redan virrigt försvar så blir det ingen succé. De sista matcherna har man också börjat släppa till många skott, vilket man inte gjort tidigare under säsongen. De antal lägen som var farliga förut var många, men inte lika många som de är nu. Tror återigen på att det blir en chansrik match. Tampa har släppt in tre mål eller fler i 10 av 14 matcher.

Tampa GA: 3.21
Tampa GA at home: 3.00
Tampa GA vs Toronto under 10 matcher: 3.10 
Anders Lindbäck save%: 89.7% 

Toronto har verkligen överraskat många. Man har tre ganska jämna femmor med en topline som är riktigt bra med Phil Kessel i spetsen. Just Kessel har inte haft medstuds nu i början, men börjar sakta trampa igång. Som tur är har man många halvbra spelare som har gjort det med bravur än så länge. Trots att man saknar Joffrey Lupul så är de farliga framåt. Man har många bra backar som fyller på i offensiven och hjälper deras forwards på ett bra sätt. Man saknar som sagt Lupul fortfarande, men det  har man gjort mer eller mindre hela säsongen. Även Matt Frattin är borta. I övrigt fullt lag. Toronto har gjort tre mål eller fler i 10 av 16 matcher denna säsong och dessutom har man gjort tre mål eller fler i 6 av de 7 senaste matcherna. Formen är det inget fel på.

Toronto goals: 2.88
Toronto goals on road: 3.22

Jag tycker att Toronto har en fin chans att göra tre mål ikväll med tanke på hur Tampa Bay spelar för tillfället. Toronto över 2.5 mål får 5 units hos Pinnacle till oddset 1.81.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden