Toppmöte mellan ett av de bästa från öst och ett av de bästa från väst. Tampa Bay är starka på hemmaplan, men kommer idag få tuffast möjliga motstånd när St Louis Blues kommer på besök. Jag kommer förlita mig på en typ av överspel.

  • Match: Tampa Bay – St Louis
  • Speltips: Tampa Bay över 2.5 mål
  • Odds: 1.80 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 13/2, 01.35

tampa_bay_200x200Tampa Bay har på slutet verkligen blandat och gett, men i grunden så är man ett av ligans bästa lag. Det defensiva har vacklat lite på sistone och det är också därför jag väljer detta överspel istället för en seger för Tampa. Man möter trots allt ett av ligans absolut bästa lag offensivt sett och med tanke på att försvarsspelet varit sådär så är det så det får bli. Jag tror dessutom att man kommer behöva göra minst tre mål för att vinna matchen och då ser jag detta som ett bättre spel. Tampa är ett av ligans bästa lag på hemmaplan även denna säsong. Man har varit det under ett par säsonger och det har visat sig att det inte är någon skillnad nu. Man har alltså vunnit 22 av 28 spelade hemmamatcher och det visar att man är otroligt starka där. Offensivt sett är man bra vare sig man spelar på hemmaplan eller på resande fot. Man har gjort 3.4 mål/match i snitt hemma i Amalie Arena och det snittet är det få lag som kommer upp i. Laget man har är ungt, hungrigt och väldigt offensivt lagt. Man har många offensiva pjäser som producerat bra den här säsongen och håller bara det defensiva så kan man säkerligen vara med och utmana om bucklan senare i vår. Jag gillar det här spelet när Tampa spelar hemma  för även fast man inte spräckt nollan inför sista perioden så fortsätter man köra ända till slutsignalen ljuder. Till nattens match så saknar man Radko Gudas, Matt Carle och förmodligen också Cedric Pacquette.

st_louis_200x161St Louis är även dem ett av ligans bästa lag och som Tampa så kämpar man om divisionstiteln borta i väst. Blues är ett komplett lag rakt igenom där man har bra målvakter, bra backuppsättning och forwards  i världsklass. Potentialen till att gå långt i ett slutspel finns verkligen, dock har man haft svårt att få till det när det väl gäller i ett slutspel. Deras svagaste sida skulle jag ändå säga är målvaktssidan. På nåt sätt gillar jag inte Brian Elliot, varför vet jag inte. Klart han är en duktig målvakt och det kanske är något personligt från min sida bara. Blues är precis som Tampa väldigt starka offensivt sett och framförallt så är man som bäst på hemmaisen. Det är där min huvudanledning ligger idag. St Louis är klart bättre på hemmaplan än vad man är på resande fot. Man möttes också för en dryg vecka sedan i St Louis där det slutade med Blues-seger, 2-1. Det var en ganska jämn match med liten fördel för Tampa, men hade dock lite för dålig utdelning på sina chanser och Blues lyckades ta vara på sina och vinna matchen. Jag räknar med att Tampa kommer otroligt revanschsugna till matchen och visar att det är i sin hemmaborg man spelar. Man är som ett annat lag där och spelar man som vanligt så kommer Tampa ha goda chanser att sätta minst tre puckar på Blues. St Louis saknar viktige Kevin Shattenkirk och även Chris Porter. Målvakten som kommer vakta kassen är Brian Elliot.


Hemmafördelen väger tungt för mig och med tanke på att jag tror att det lag som vinner måste göra minst tre baljor så ser jag detta som ett bättre spel än att vinna matchen. Mitt spel blir alltså Tampa Bay över 2.5 mål till oddset 1.80 hos betsson. Insatsen kommer att stanna på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden