3-2 i matcher till Penguins här, och hade chansen att avgöra sist. Då svarade Tampa med 8-2 borta, tror att man fortsätter hemma idag med en seger. Häng med!


Match: Tampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins
Spel: 1:a
Odds: 2,15 @ Betsafe
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 2011-04-26 01:00

Motivering:

Senaste matchen hade Pittsburgh Penguins matchboll och hemmaplan, då klev Tampa Bay framåt och visade den kvalitet man besitter, och fullständigt hackade köttfärs av ”pingvinerna”. 8-2 Tampa skrevs slutresultatet till, och med den matchen anser jag att fördelen gick tillbaka till Tampa Bay Lightning.

Hemmaplan har man varit starka på under hela säsongen, då vann man samtliga möten mot Penguins på hemmaisen. Två av två i slutspelet har kommit på bortais, samtidigt som man förlorat tre stycken på hemmaplan av tre möjliga. Jag tror att man tar andra hemmasegern. Man imponerade spelmässigt sist, och med spelare som St. Louis, Stamkos, Lecavalier, Gagne och Kubina som är vassa i, framför allt, numerärt överläge, så tror jag att man hänger dit ett par puckar. Dessutom har Roloson inte varit dålig på nåt sätt hittills i slutspelsserien, och jag tror att han håller tätt i natt.

Pittsburgh hade chans att avgöra, istället blev man överkörda och jag tror att man går ut med rädsla att åka ut, istället för med tankarna om att kunna gå vidare. Detta är en faktor som kan avgöra serien bara den. Man har heller inte samma offensiv som Tampa kan mönstra, däremot ett defensivt fysiskt spel, där samtliga spelare på isen medverkar. Fleury fick kapitulera sist, och blev utbytt i mitten av andra perioden, ovisst vem som startar i Penguins mål efter det.

Jag anser att chanserna är 45-25-30 i den här matchen i Tampas favör, och därmed så tycker jag att oddset är spelbart.

God spellycka,
/Blixt