Sista NHL-natten innan julafton och ett litet uppehåll och vi har på pappret en riktig toppmatch idag mellan Tampa Bay och Pittsburgh. Hemmalaget vill säkerligen avsluta snyggt inför det lilla uppehållet och dessutom vill man nog försöka hitta målformen igen som har varit ganska kalla sista tiden. I Pittsburgh härjar påssjukan och spelet blir också lite flängigare. Jag kommer testa ett totalspel och ett vinnarspel idag.

  • Match: Tampa Bay – Pittsburgh
  • Speltips: Över 5.5 mål & Tampa Bay ML
  • Odds: 1.95 & 1.78 @ bwin
  • Insats: 5/10 units på båda
  • Spelstopp: 24/12, 01.05

tampa_bay_200x200Tampa Bay har under många säsonger varit ett av de starkaste lagen på hemmaplan och man har även blivit en så kallad toppklubb igen. På pappret har man ett ganska ungt lag och ett lag som är kända för att spela offensiv hockey. Däremot har man ändå haft hyfsad koll på det defensiva då man spelar i ett ganska kontrollerat tempo matcherna igenom. Tampa är det lag som har näst bäst målsnitt framåt i hela ligan. Mycket beror såklart på storstjärnan Steven Stamkos, men även två yngre förmågor i Tyler Johnson och Nikita Kucherov. Normalt sett har man en grym offensiv, men de senaste matcherna har man inte alls rosat marknaden och dessutom släppt in ganska mycket mål. Kanske kan det bero på att man varit ute på en lång roadtrip. Nu är man återigen på hemmais och många säger att lag har en tendens att underprestera i första hemmamatchen efter en lång roadtrip. Just i det här läget tror jag bara det kan påverka dem positivt och de har goda chanser att göra några baljor idag på ett ganska skade- och sjukdomsdrabbat Pittsburgh. Dock har man alltid haft svårt för Pittsburgh så jag är ändå lite kluven, men känns som att man borde vinna idag. Jag testar både ML-ettan och överspelet.

pittsburgh_200x200Pittsburgh är ett av ligans bästa lag när man har full trupp och det är det inget snack om. Man har offensiv kvalité som kanske är den bästa i hela ligan när det toppas med superstjärnor som Malkin och Crosby. För tillfället spelar man sådär, men man plockar trots sitt svåra skadeläge en hel del poäng. Mycket tack vare att man har de där offensiva spetsarna som kan producera trots att spelet kanske inte klickar till hundra procent. Idag möter man Tampa och det är ett lag man brukar ha relativt lätt mot. Eller ja, man har vunnit tio raka matcher mot Tampa och det är det som oroar lite, men samtidigt kan inte den streaken vara för evigt. Pens är back-to-back och spelade igår mot Florida där man fick stryk efter 65 minuter + straffar. Visst tror jag man kan ha lite tunga ben och säkerligen längta hem lite till sina famlijer med tanke på juletider, men Pens slutar sällan förvåna med tanke på att de ganska ofta haft ett skadeskjutet lag och ändå plockat en massa poäng. I gårdagens match mot Florida saknade man hela nio utespelare som normalt sett hade haft en ordinarie plats. Av dessa så är fyra av dem backar och även två av deras absolut viktigaste defensiva forwards som har ett stort ansvar i deras boxplay. Framåt spelar fortfarande Malkin, Crosby, Hörnqvist, Kunitz och Letang vilket innebär att offensiven brukar komma av sig själv oavsett vilka de spelar med. Problemet de sista matcherna när man haft så mycket skador är väl att försvarsspelet blir lidande och man släpper till ganska mycket chanser. Historiskt sett har Pens vunnit tio raka matcher mot Tampa så något mål trycker de ganska säkert in. På dessa tio matcher har hela nio av dem slutat över linan. Vilka som spelar i Pens ikväll är ännu oklart, men vi kan nog räkna med att de flesta som spelade igår får chansen igen innan uppehållet. Ryktas även att även Blake Comeau missar nattens match.


Det finns många faktorer som talar för ett överspel och en etta. Både Tampa och Pittsburgh är bland de bättre lagen offensivt i hela ligan och en historik som har varit inblandad i väldigt många mål. Jag tror att båda spelen kan sitta denna kväll, men väljer att dela upp dem. Därför blir alltså mitt spel över 5.5 mål till oddset 1.95 hos bwin där insatsen landar på 5 units. Det blir även ett spel på Tampa Bay ML till oddset 1.78.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden