Idag tar två målglada lag ann varandra. Tampa Bay är hemmalag och gästas av Pittsburgh som senast igår kommer från en 6-3 förlust mot Tampas rivaler Florida. Historiskt sett har det alltid varit målrikt mellan lagen och frågan är om det blir målkalas även idag? Här kommer det bli två spel.

  • Match: Tampa Bay – Pittsburgh
  • Speltips: Över 5.5
  • Odds: 1.80 @ William Hill
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 13/10, 01.05

Tampa Bay har de senaste åren varit ett lag som man fruktat offensivt där defensiven kommit i andra hand. Det känns inte som att man ändrat sin spelstil till denna säsong även om faktiskt bara en av matcherna har gått över linan. Innan förra matchen hade man bara gjort sju mål på tre matcher, men då hade inte förstakedjan med  Steven Stamkos och Martin St Louis kommit igång. Nu gjorde man hela sju mål senast, dock var det på usla Florida, men samtidigt krävs det en hel del för det. Stamkos rekades som målskytt senast och det tog inte länge innan han styrde in sitt första för kvällen. Det slutade tillslut med ett hattrick och en Stamkos i målform brukar oftast också betyda mål. På hemmaplan var man förra säsongen det lag som gjorde flest mål och räkna med att hemmalaget kommer vara i toppen av den tabellen när säsongen lider mot sitt slut. Med ett så offensivt spel kommer även bristerna bakåt fram, även om dem inte visat sig hittills. Det är dags för proppen ur bakåt när ett av ligans bästa offensiver kommer på besök. Anders Lindbäck förväntas få chansen från start då Bishop är ur spel med en lower-body injury. Det ser jag absolut som positivt för båda spelen då han är väldigt okontrollerad och släpper mycket returer. Pittsburghs spel går ut mycket på att hugga på returer och skapa trafik fram motståndarens kasse.

anderslindbäck

Pittsburgh har under de första matcherna spelat väldigt kontrollerat defensivt, men då har man spelat på hemmaplan och dessutom mött ett ganska uselt motstånd. Igår fick man för första gången denna säsong spela på bortaplan och dessutom känna på lite tryck i egen zon. Det var en fartfylld match med mycket målchanser som Florida tillslut vann med 6-3. Jeff Zatkoff hade visserligen en riktigt dålig debut i Pittsburgh-kassen, men frågan är om ens Marc-Andre Fleury hade hjälpt dem till en vinst igår. Offensivt kunde man gjort fler än de tre man gjorde, men lite stolpe ut och det stannade på just tre mål. Offensivt är man bra och har gjort 15 mål hittills. Jag räknar med att man fortsätter att producera speciellt när en fladdrig Lindbäck lär vakta kassen för Lightning. Noterbart är att Evgeni Malkin fick göra sitt första mål igår och kanske släpper det även för honom. Historiskt mellan lagen så har det vart extremt målrikt. Hela sex raka matcher lagen emellan har gått över linan och 8 av de 10 senaste totalt. Jag räknar återigen med en målrik match mellan dessa lag. Fleury startar i kassen för Pittsburgh.


Hade jag haft tiden att reka igår hade mitt spel varit över 5.5 mål i Pantehers – Pens, men tiden räckte inte till. Jag har svårt att utse en vinnare här, bland annat med tanke på Tampas offensiv som är ett hot för alla lag i denna liga. När båda lagen är offensivt lagda och dessutom har bra form så har jag svårt att låta bli överspelet. Jag spelar över 5.5 mål till oddset 1.80 med 6 units. Spelet kan ni hitta nästan överallt, men William Hill är för tillfället högst på marknaden. Här kommer det även bli ett sidospel och det blir Pittsburgh ML till oddset 1.80 och spelas med 3 units. Jag tror Pens studsar tillbaka direkt och vinner för att man har en fördel på målvaktssidan.

Över 5.5 mål (1.80) – 6 units
Pittsburgh ML (1.80) – 3 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden