Tampa Bay tar inatt emot Philadelphia i en match mellan två relativt formsvaga lag. Man har under säsongen mötts två gånger och det är dags för det sista mötet mellan lagen. Frågan är vilka som vinner denna fight.

  • Match: Tampa Bay – Philadelphia
  • Speltips: Tampa Bay ML
  • Odds: 2.04 @ Pinnacle 
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19/3, 00.35

Tampa Bay har efter en riktigt bra start tappat något i form, däremot så är det inget jag oroar mig för ikväll då man möter ett lag som även dem har dålig form. Ikväll går jag mycket på känsla och ett odds som sticker ut, men även en hel del andra faktorer. Tampa är svaga på bortaplan, medans på på hemmaplan är snäppet bättre. Man har dock haft det tufft på slutet till och från, men det offensiva fungerar fortfarande riktigt bra. Framförallt är det deras två stora stjärnor som producerar, Steven Stamkos och Martin St Louis som båda ligger i toppen av den totala poängligan, trea respektive fyra. Just nu saknar man dock Vincent Lecavalier och Benoit Pouliot och det är förmodligen anledningen till att oddset är såpass högt idag. Inbördes de sista matcherna så har Tampa haft det ganska lätt för Flyers och om jag ska vara ärlig så tycker jag att det är Tampa som ska stå för favoritskapet, vilket man också gör på ett flertal spelbolag. De sista matcherna har även det defensiva varit helt okej och båda målvakterna har varit riktigt bra, speciellt våran svensk Anders Lindbäck. Ingen målvakt är i skrivande stund bekräftad, men Lindbäck ses som etta och det förvånar mig om de låter han stå på sidan ikväll med tanke på den form han har för tillfället.

Lightning Overall Scoring: 3.3
Lightning Home Scoring: 3.5
Lightning Overall Defense: 3.0
Lightning Home Defense: 2.7
Tampa Bay is 7-3 SU in its last 10 games when playing Philadelphia
Tampa Bay is 4-1 SU in its last 5 games when playing at home against Philadelphia

Philadelphia har problem med allt känns det som. Ena dagen fungerar det inte offensivt och den andra dagen har man en sil i kassen. Flyers är för ojämna för tillfället och jag kan verkligen inte lita på dem. Man kämpar just nu på en elfte plats i Eastern Conference och har ett par poäng upp till slutspelsplats. I ärlighetens namn så tror jag att man kommer missa slutspelet denna säsong, mycket pga deras bortasvaghet och ojämna spel. Som sagt, man har ett stort problem, framförallt i defensiven och målvakten Ilya Bryzgalov. Självklart är det inte bara målvaktens fel, men någon  trygghet inger han inte direkt. Bortaplan är som en mardröm för laget och alla siffror är sämre där. Hemma har man vunnit 9 av 14 matcher denna säsong, medans man på resande fot bara vunnit 4 av 15 matcher. Tittar man på skillnaden på Bryzgalovs räddningsrocent under hemma/borta så skiljer det närmare 3.2%. Hemma har han 91.4% och borta har han låga 88.2%. Den ryska målvakten började också säsongen riktigt bra, men siffrorna har bara blivit sämre ju längre säsongen gått. Flyers kanske har ett lite bättre lag på pappret, men samtidigt är man just nu för instabila för att kunna lita på, speciellt med tanke på att man är såpass dåliga på bortaplan. Tycker Pinnacle har satt ut fel favorit här.

Flyers Overall Scoring: 2.7
Flyers Road Scoring: 2.6
Flyers Overall Defense: 3.0
Flyers Road Defense: 3.5
Philadelphia is 2-4 SU in its last 6 games
Philadelphia is 4-14 SU in its last 18 games on the road

——————————————————————————————————————————–

Inte mycket skiljer egentligen mellan lagen. Bolagen är ovissa om vilken favorit vi ska ha ikväll, men fördelen av hemmaplan väger tungt här. Tampa Bay ML spelas till 2.04 hos Pinnacle med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden