Tampa Bay tar inatt emot New Jersey på hemmaplan och det är två relativt skadedrabbade lag som drabbar samman. Tampa är dock som bäst på hemmaplan, men har haft svårt för Devils sista åren så därför kommer jag istället gå på ett skottspel.

  • Match: Tampa Bay – New Jersey
  • Speltips: New Jersey flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.75 @ Bwin 
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 30/3, 00.35

Tampa Bay spelar som bäst på hemmaplan, men har för tillfället lite halvljummen form. Senast slog man tillbaka ett ganska bortasvagt Buffalo utan att imponera, eller rättare sagt så gjorde Sabres en riktigt dålig match. Offensiven har inte klickat som den brukar, men det har sina små anledningar också. Man saknar Vincent Lecavalier, Ryan Malone, men även Benoit Pouliot har varit skadad, men har nyligen kommit kommit tillbaka från skada. Dagens spel ska fokuseras på en sak och det är att jag hoppas att New Jersey kan stänga ner Tampas något fantasilösa offensiv och hålla dem runt 24-25 skott, för då vinner man denna duell. Tampa har en femma som är riktigt bra och det är den som Steven Stamkos  och Martin St Louis spelar i. Det övriga laget känns rätt tunt vilket också gör att deras offensiv spelmässigt inte är optimal för att skjuta många skott på mål, vilket snittet tydligt har visat. Tittar man på deras senaste matcher så har man vunnit skotten i 5 av 10 matcher, vilket får ses som helt okej. Däremot om man tittar på de matcher de har mött riktigt defensvit starka lag som Devils, Rangers, Bruins, Canadiens osv så man förlorat skotten de flesta gångerna med ganska stor marginal. Ikväll möter det lag som har släpper till minst skott i hela ligan och då blir det svårt att vinna någon skottstatistik även om man spelar på hemmaplan.

Tampa shots off: 26.52
Tampa shots off at home:
Tampa shots def: 29.48
Tampa shots def at home:
Tampa shots against Devils last 10 games: 25.3

New Jersey har det svårt offensivt, men det är inte konstigt då deras lag inte är speciellt bra på pappret. Däremot så gör man det ganska bra och får spela efter de resurser man har och eftersom den offensiva går lite tungt så får man satsa på en stabil defensiv. Målvakterna kanske inte har övertygat speciellt mycket, men backarna och resterande del av laget gör oftast sitt jobb bakåt. Devils är inget lag som skjuter speciellt mycket framåt utan har ett snitt på ca 28 per match, vilket inte heller är fy skam. Däremot är man det lag i Eastern Conference som har klart lägst snitt i antal skott mot eget mål. Western brukar normalt sett vara den lite mer defensiva ligan, men Devils spel platsar helt klart där också. Trots att man inte skjuter överdrivet mycket framåt så har man ändå vunnit skottstatistiken i 14 raka matcher och det är riktigt starkt gjort. Det mest imponerande med detta är dock antalet skott de fått emot sig. Som mest på dessa 14 matcher har man fått 25 stycken skott emot sig och det är riktigt bra. De tre sista matcherna har man fått 14, 18 och 18 skott emot sig. De är starka bakåt och bör klara av att skjuta fler skott än dagens Tampa Bay. Två gånger denna säsong har man möts och båda gångerna har Devils vunnit skotten. På de tio senaste har man även vunnit sex av dem.

Devils shots off: 27.85
Devils shots off on road: 27.32
Devils shots def: 24.36
Devils shots def on road: 23.50
Devils shots against Tampa last 10 games: 25.8


Den streak som Devils har just nu med skott ska inte brytas ikväll mot Tampa. Hemmalaget är sämre på alla stats och ska inte hota, hoppas jag. Jag spelar New Jersey flest skott på mål (regular time) till oddset 1.75 hos Bwin med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden