Då var det dags för årets stora höjdpunkt NHL-slutspelet. Ur placeringar från grundserien så blev det slutgiltigt att  ”Viktor Hedmans” Tampa Bay får ta sig an Montreal. Dessa möten kommer med största sannolikhet bli spännande men jag har en favorit. Tror Tampa kommer dra det längsta strået av dessa lag i bäst av 7 matcher.

  • Match: Vinnare av matchserie (bäst av 7) 
  • Speltips: Tampa bay gå vidare
  • Odds: 1.87 hos bwin
  • Insats 6/10 units
  • Spelstopp 01:05 17/4

 

Tampa inleder kvalomgången på hemmaplan och de kommer totalt sett ha 4 hemmatcher av 7 matcher, vilket tycker jag ger Tampa en stor fördel. För att på hemmaplan spelar man stabilt, oftast är det en seger som inkasseras på deras arena ”Times Forum”. Tampa drabbades av en tråkig skada som skedde ungefär mitten av säsongen, detta drabbade deras bästa spelare Steven Stamkos. Men Stamkos har kommit tillbaka sedan några veckor tillbaka. Han visar bra form och är en trygghet för laget! Vilket jag tror är viktigt för Tampa, man har även svensken ”Viktor Hedman” i laget som också är en viktigt ledargestalt. Ett problem eller ett problem som kanske inte är ett problem gäller målvaktsfronten. Första keepern ”Ben Bishop” blev skadad för några veckor sedan där Tampa mötte Toronto. Istället fick Anders Lindbäck kliva in och vakta kassen, vilket han har gjort alldeles utmärkt. Han har spelat lysande och blivit matchenslirare både i Tampa senaste match mot Toronto där han fick redan kliva in i första perioden efter Bishop skada. Sedan i den senaste matchen den 13 april där motståndet var Washington fick han hålla nollan genom hela matchen och räddad även alla straffar i straffläggningen.

 

Montreal är ett lag som visar lite blandad form i början av säsongen spelade man en bra ishockey. Men jag tycker nu i slutet av säsongen att man förlitar sig lite väl mycket på sin målvakt Carey Price. Han har stått för ett stabilt målvaktsspel och är en av de bästa målvakterna i NHL. Han fick för övrigt förtroendet i OS för det Kanadensiska landslaget.

 

Tycker generellt att Tampa är ett bättre lag än Montreal, det som kan ha stor betydelse för dessa möten är målvaktsspelet. Men jag tror ändå att Tampa kommer kunna övervinna Carey Price´s Montreal. Man har även hemmaplans fördel gentemot Montreal.  Anser att det finns ca 65% chans att Tampa går vidare, tycker därav oddset står lite väl högt på 1.87. Mitt spel blir därför Tampa Bay att gå vidare, till oddset 1.87 hos Bwin med insats 6/10 units.

 

All lycka!

/Axel Edberg