Det är dags för match nummer två mellan Tampa Bay och Montreal. Återigen är det Tampa som står för hemmaplan och måste idag vinna för att inte hamna i ett 0-2 underläge i antal matcher. Mitt spel idag blir dock inte en vinnare, utan kommer testa ett totalspel.

  • Match: Tampa Bay – Montreal
  • Speltips: Över 5.0
  • Odds: 1.86 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19/4, 01.05

Tampa Bay förlorade den första matchen i sudden med 5-4. En match som man inte alls kan vara nöjda med. Känslan är att när Tampa spelar hemma så är det dem som ska föra spelet och också förhoppningsvis vara det bättre laget. Den här matchen var tvärtom. Idag måste man höja sig och en vinst är nästan ett måste eftersom det blir otroligt svårt att vända ett 0-2 underläge när de två kommande matcherna spelas i Montreal. Försvarsspelet var allt annat än bra i första matchen. Man släppte till otroligt mycket chanser och det var en fartfylld match med mycket pucktapp och snabba spelvändningar, framförallt från Tampas sida. Anders Lindbäck gjorde det ganska okej i kassen och svarade för ett antal fina räddningar. Dock har jag aldrig varit något större fan av Lindbäck och det har jag inte heller blivit på senare dar. Han är fortfarande ganska flaxig och ser osäker ut i vissa moment. Tyvärr så tror jag inte han kommer hålla i längden och därav får jag också se Habs som favoriter i denna matchup. Om Tampa spelar på ett liknande sätt som senast så kommer man få svårt att hålla siffrorna nere. Framåt tror jag inte vi behöver oroa oss jättemycket. Bolts är ett av ligans klart starkaste lag offensivt när de spelar på hemmais. Man visade senast att man är riktigt effektiva framför kassen och att man inte behöver skapa jättemycket för att få in ett par kassar.

Montreal är ett ganska svårbedömt lag enligt mig. Ena matchen har det segaste spelet och satsar allt på det defensiva. En annan match så är det full fart framåt och snabba spelvändningar som gäller. I vilket fall så är man också ganska effektiva framför kassen. Man har visat upp bra form på slutet offensivt, men det har även gett lite luckor bakåt och kanske något för mycket insläppt i baken. Carey Price har dessutom varit otillgänglig för spel en tid innan slutspelet startade och det är möjligt att han inte hittat rätta formen ännu. Han var inte så stabil som han brukar senast. Tampa har visat hela säsongen att man tappar puck lite lätt och Habs är livsfarliga när de ställer om snabbt. Man har många skickliga spelare som kan producera. Man kanske saknar den riktiga superstjärnan, men har istället flera femmor som kan gå in och producera. Min tanke ikväll är att Montreal gör minst två mål, förmodligen även fler. Detsamma gäller Tampa då de är brutalt starka på hemmaplan. Lägg därtill att det chansas mer i ett slutspel i underläge än vad det gör under ordinarie säsong. Jag tror på en målrik tillställning även idag.


Som sagt så tror jag det blir en lika bra match som senast. Båda är farliga framåt och försvarsspelet hos de båda lagen såg inte hundra ut. Jag tror att båda lagen gör minst två mål var och då får vi som sämst pengarna tillbaka. Mitt spel ikväll blir över 5.0 mål till oddset 1.86. Spelet finner ni hos Pinnacle och insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden