Inatt får Tampa Bay återigen komma hem till hemmais och det bör vara efterlängtat med tanke på deras usla form. Montreal har även dom börjat droppa i form efter en fin start. Vilket lag bryter trenden ikväll?

  • Match: Tampa Bay – Montreal
  • Speltips: Tampa Bay ML
  • Odds: 1.83 @ Betway
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 13/2, 01.35 

Tampa har varit ute på en liten roadtrip i en dryg vecka där man förlorat alla tre spelade matcher. Senast blev man överkörda av Rangers och Mathieu Garon blev utbytt. Nu förväntas Anders Lindbäck få chansen igen. En roadtrip brukar oftast ställa till det lite i början på nästa hemmamatch, men det är oftast om laget har vunnit innan. Nu har man tre raka förluster och Tampa bör inte vara annat än sugna att spela för hemmafansen igen. Hemma i St. Pete Times Forum är man starka och har vunnit 5 av 6 matcher. Jämför det med bortaplan där man endast vunnit en match på fyra försök. Tampa var redan förra året riktigt starka på hemmaplan och har nu i början inte visat någon skillnad. Ikväll får man möta ett lag som har dålig form dem med och släppt in hela 11 mål på de sista två matcherna. Tampa har gjort flest mål i ligan, flest mål på hemmaplan och i powerplay på hemmais har man en utdelning på hela 44.40%. Steven Stamkos och Martins St Louis lär hitta tillbaka till sin toppform ikväll igen. Ryan Malone förväntas missa matchen för hemmalaget, annars full trupp. Tampa Bay har vunnit 4 av de 5 senaste mötena hemma mot Canadiens. Dessutom har man vunnit 9 av 10 senaste matcherna på hemmaplan.

Montreal började riktigt bra och har överraskat många. Däremot har formen blivit sämre och man är nu uppe i tre raka förluster. Habs är även dom starka på hemmaplan medans man på bortaplan spelar ett tightare försvarsspel och försöker gå på kontringar, vilket inte brukar ge samma utdelning som hemma. Genom åren har man alltid haft problem med skador i truppen, men nu är man mer eller mindre full trupp, vilket även har visat sig på resultaten. Truppen är däremot inte den bästa i NHL och ju längre säsongen går så bör de få mer och mer problem. Nu ska man möta ett heltaggat riktigt starkt hemmalag och då kan set bli tufft. Carey Price i Habs-målet kommer få jobba om det ska bli några poäng här. Man har svårt borta emot Tampa och lägg också till att man endast vunnit 1 av 10 senaste på resande fot.

Hemmaplansfördel och några spelsugna stjärnor i Tampa fäller avgörandet här. Ska vi säga 4-2 till Tampa? Jag spelar 6 units på Tampa Bay inklusive OT/SO till marknadshögsta 1.83 hos Betway.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden