NHL trampar vidare och lagen har mindre än en fjärdedel kvar av säsongen. I Florida möts topplaget Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs. En match som betyder massor för hemmalaget men inte för bortalaget.
Lightning jagar Conference-titeln och har tre poäng dit upp. Blir det en promenadseger för det målfarligaste laget i Eastern Conference?

  • Match: Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,92 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 6/3, 01.30

Startande målvakter:
Lightning: B. Bishop (troligen)
Maple Leafs: J. Bernier 

Lightning är inne i en liten hattande period. Man vinner ena matchen för att därefter förlora nästa. Nu senast vann laget mot avsågade Buffalo Sabres med 3-0 på hemmaplan.
På lagets tio senaste matcher har det slutat med fem segrar och fem förluster, 5-4-1.
Med en något blandad form har Lightning tappat några placeringar i Eastern Conference och befinner sig nu på en fjärde plats. Laget har spelat ihop åttiofyra poäng efter sextiofem omgångar och har tre poäng upp till ledande Montreal Canadiens.
Lightning är bäst i sin Conference på en sak, det är att göra mål. Laget har nätat tvåhundratretton gånger och det är flest av samtliga lag och ger ett målsnitt på 3,27 mål.

På hemmaplan har Lightning rosat marknaden. Det har spelats trettioen hemmamatcher och det har slutat med poäng i tjugofem. Det via en statistik på tjugofyra segrar, varav två efter övertid/straffar och sju förluster, varav en efter övertid/straffar.
Lightning har öst in mål på hemmaplan och haft ett hyfsat försvarsspel. Laget har en målskillnad på 106-64 och det ger ett snitt på 5,48 mål per match.
Totalt har laget spelat ihop fyrtionio poäng på hemmaplan. Det gör Lightning till Eastern Conference bästa hemmalag.
Lightning har på sina fem senaste hemmamatcher tre segrar och två förluster. Noterbart är att tre matcher har passerat över 5,5 mål.

Lightning kommer till spel utan:
J. Brown (spelar ev inatt)
M. Carle
M. Ohlund

tampa_bay_200x200V.S toronto_200x200

Maple Leafs verkar gå mot en betydelselös avslutning av säsongen efter att ha hamnat i en katastrofal form i ett längre ögonblick. Laget har endast mäktat med fyra segrar på lagets tjugotvå senaste matcher.
Däremot har formen börjat blivit något bättre då laget sist besegrade Florida Panthers med 3-2 på bortaplan. Det var Maple Leafs tredje seger på lagets fem senaste matcher.
Tabelläget ser trots det alltför hopplöst ut. Laget har fjorton poäng upp till närmsta slutspelslag med två matcher fler spelade. Maple Leafs har spelat ihop femtiosju poäng efter sextiofyra matcher.
Ett stort problem även den här säsongen för Maple Leafs är lagets försvarsspel. Med hundranittiofem insläppta mål är det tredje flest i Eastern Conference och laget snittar 3,04 insläppta mål per match.

På bortaplan har Maple Leafs varit rent ut sagt bedrövliga. Endast åtta segrar på trettiofem bortamatcher. Laget har endast plockat tjugoen poäng och är Eastern Conference näst sämsta bortalag.
Maple Leafs har på dessa bortamatcher en målskillnad på 65-100. Det ger ett snitt på fem mål per bortamatch.
Segern på bortaplan senast mot Panthers bröt en sexton matchers lång förlustsvit.

Maple Leafs kommer till spel utan:
T. Erixon (spelar ev inatt)
N. Horton

Lagens tredje möte för den här säsongen.
Dom två tidigare mötena har båda vunnits av hemmalaget.
I den första matchen vann Maple Leafs med 5-2.
I lagens andra möte vann Lightning med 3-2.
Sett över lagens tio senaste möten har det resulterat i fem segrar vardera. Noterbart är att nio av dessa matcher har innehållit minst fem mål och fem matcher har passerat över 5,5 mål.
På dom fem senaste mötena med Lightning som hemmalag har slutat med fyra segrar för Lightning och en för Maple Leafs. Noterbart är att fyra matcher har innehållit minst fem mål och två matcher har passerat över 5,5 mål.

Lightning ska väl bara vinna den här matchen?
Ja man kan tycka det. Däremot är ju inte det alltid logiskt oi hockey och det som känns mer logiskt än raka ettan till fjuttiga 1,65 är väl överspelet.
Det på grund av att Lightning har ett otroligt fruktat anfallsspel och laget öser in mål. Under säsongen har det blivit tvåhundratretton stycken, 3,27 mål per match och det är flest av samtliga lag i Eastern Conference. Medan Maple Leafs har ett av ligans sämsta försvarsspel och har släppt in tredje flest mål i Eastern Conference.
Båda lagen gjorde tre mål i sina senaste matcher och Lightning har gjort hela arton mål på sina fem senaste matcher. Maple Leafs har gjort tio mål och släppt in femton kassar.
Mellan lagen slutar det nästan alltid med minst fem mål på tavlan och på lagens tio senaste möten har fem matcher passerar över 5,5 mål.
Med ett Lightning i god målform mot ett Maple Leafs som mest bara spelar av säsongen känns överspelet bra ut på förhand.
Mitt spel blir därmed över 5,5 mål till 1,92 hos Unibet.