En riktig klassmatch vankas i NHL när Tampa Bay Lightning möter Pittsburgh Penguins. Två lag i strålande form och kommer från segrar senast. Däremot har Lightning ofantligt svårt mot Penguins och har förlorat elva av dom tretton senaste fighterna. Kan laget bättra på den statistiken?

  • MatchTampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Penguins
  • Odds: 2,30 @ bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 6/2, 01,30

Startande målvakter:
Lightning: B. Bishop (troligen)
Penguins: M-A. Fleury (troligen)

Lightning har en kanon form med två raka segrar och nio vinster på dom tio senaste matcherna. Ett otroligt starkt facit och laget besegrade Detroit Red Wings med 3-1 på hemmaplan i den förra omgången.
Den strålande formen har skjutit upp laget på en fjärde plats i Eastern Conference med sextio inspelade poäng efter femtio omgångar. Upp till tredje placerade New York Rangers skiljer det bara en poäng och Lightning har dessutom en match mindre spelad.

På hemmaplan är Lightnings form formidabel. SJU raka hemmavinster efter segern över Red Wings senast. Imponerande! Laget har annars spelat tjugosex hemmamatcher och har mäktat med att spelat ihop trettiofyra poäng och det räcker för att bli Eastern Conference femte bästa hemmalag.

Lightning kommer till spel utan:
C. Paquette (spelar troligen inatt)
M. Öhlund (inte spelat på fyra säsonger)

tampa_bay_200x200 V.S pittsburgh_200x200

Penguins har också en form som heter duga. Sist blev det seger över Ottawa Senators med 6-5 på hemmaplan och laget inkasserade sin fjärde raka seger och den sjätte på dom tio senaste, 6-2-2.
Trots segersviten befinner sig Penguins sig utanför slutspel i Eastern Conference med femtiosju poäng efter fyrtionio omgångar. Det är i och för sig bara ett poäng upp till åttan New Jersey Devils som dessutom har tre matcher fler spelade.

Penguins bortaspel behöver däremot rycka upp sig. Det har bara blivit tjugotre poäng på tjugotre bortamatcher och Penguins är blott Eastern Conference fjortonde bästa bortalag.
Formen på resande fot är inte heller den starkaste . Penguins förlorade förra bortamatchen mot St. Louis Blues med 5-2 och åkte på det tredje raka nederlaget på bortaplan.

Penguins kommer till spel utan:
E. Malkin
E. Fehr
D. Warsofsky
B. Bennett
N. Bonino

Säsongens blott andra möte.
Det första mötet spelades även det med Lightning som hemmalag. Matchen slutade 4-4 efter  fulltid och hemmalaget drog det längsta strået när det blir övertidsspel och vann med 5-4.
Sett över lagens tio senaste möten har Lightning två segrar och Penguins hela åtta.
Dom fem senaste mötena i Amalie Arena har resulterat i en seger för Lightning och fyra för Penguins.

Kan bortasvaga Penguins störa hemmastarka Lightning?
Trots att viktige E. Malkin saknas finns absolut och värdet i att spela Penguins som segrare i denna batalj. Det på grund utav att Penguins trivs riktigt bra mot Lightning. Laget har hela elva segrar över Lightning av dom tretton senaste fighterna. Samtidigt trivs Penguins ofantligt bra inne i Amalie Arena och hade fem raka segrar där inne innan övertidsförlusten tidigare under säsongen.
Trots att Penguins har en del skadade spelare har laget ryckt upp sig betänkligt och att det ska bli slutspel finns det inga tvivel om. Att då få åka till Amalie Arena och möta ett Lightning som har sju raka hemmasegrar medan Penguins har tre raka bortaförluster är en motivering att Lightning bryter hemmasviten mot ett lag man verkligen inte trivs emot.
Mitt spel blir Penguins som segrare inklusive övertid och straffar till 2,30 hos bet365.