Världens största och bästa liga går vidare. En ny natt med massor av matcher och fokus kommer att läggas på mötet mellan Tampa Bay Lightning – Philadelphia Flyers. Två lag som kommer till spel med bra form och har öst in mål den senaste tiden. Får vi en målrik match att begrunda inatt?

  • Match: Tampa Bay Lightning – Philadelphia Flyers
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,87 @ William Hill
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 31/10, 00:30

Startande målvakter:
Lightning: Ben Bishop Matcher: 8 Impm: 2,31 Räddningsprocent: 91,3%
Flyers: Ray Emery Matcher: 5 Impm: 2,44 Räddningsprocent: 92,4%

Tampa Bay Lightning studsade tillbaka direkt efter plattfallet på bortaplan mot Minnesota Wild då laget föll med hela 7-2. Laget vände hem och tog sig an Arizona Coyotes i förra omgången. En match där i stort sett allt stämde för Lightning som utan större problem gick fram till en 2-0 ledning efter den första perioden. En jämnare andra period och det stod 4-2. Den tredje perioden sköt Lightning endast sju skott på mål men gjorde tre mål och vann överlägset med 7-3.

Lightning har spelat till sig 13 poäng på 10 matcher och ligger en tredjeplats i Eastern Conference. Via en inledning på 6-3-1 och en målskillnad på 34-26.
Offensiven har alltså inte varit något problem för Lightning som har gjort näst flest mål i Eastern Conference och snittar 3,4 mål framåt per match. Med 26 insläppta mål så snittar laget 2,6 mål bakåt.

Lightning på hemmaplan brukar vara lika med seger. Med hittills fem spelade spelade hemmamatcher har Lightning tagit sju poäng. Laget är för närvarande Eastern Conference andra bästa hemmalag. Med en statistik på 3-1-1 och en målskillnad på 20-11. Det ger ett snitt på 6,2 mål per match.
Lightning har på sina fem spelade hemmamatcher tagit poäng i fyra av dessa matcher. Noterbart är att två av fem matcher har slutat över 5,5 mål.

Lightning kommer till spel utan:
R. Callahan (spelar ev inatt)
B. Connolly (spelar ev inatt)
V. Hedman
M. Ohlund  

tampa_bay_200x200 V.S philadelphia_200x141

Philadelphia Flyers har tre raka segrar. Nu senast besegrade laget regerande Stanley Cup mästarna Los Angeles Kings med 3-2 efter förlängning. En match där Flyers tog ledningen med 1-0 och 2-1. Men Kings kvitterade till 2-2 och förlängning fick avgöra. Noterbart är att båda målvakterna spelades sanslöst bra och det sköts 44-40 skott på mål. Sanslöst!

Flyers med fyra segrar på lagets fem senaste gör att laget har börjat klättrat uppåt i tabellen efter lite trevande inledningen. Med 10 poäng på nio matcher så ligger Flyers på en nionde plats i Eastern Conference med en statistik på 4-2-3.
Orsaken till att Flyers ligger lite lägre än vad laget bör ha gjort är försvarsspelet. Med 32 insläppta mål är det fjärde sämst i Eastern Conference. En målskillnad på 29-32 ger ett snitt på 6,77 mål per match.

Bortaplan brukar vara raka motsatsen mot Lightnings hemmaspel. På Flyers fyra spelade bortamatcher har laget tagit fyra poäng. Det gör Flyers till Eastern Conference tolfte bästa bortalag. Med en statistik på 2-2-0 och en målskillnad på 12-14. Det ger ett snitt på 6,5 mål per match.
Flyers senaste bortamatch var mot Pittsburgh Pengiuns där laget vann med 5-3 efter att ha vänt ett tidigt 0-1 underläge. Noterbart är att Flyers två av fyra matcher har resulterat i över 5,5 mål.

Flyers kommer till spel utan:
J. Akeson (spelar ev inatt)
V. Lecavalier (spelar ev inatt)
A. MacDonald
B. Coburn
C. Pronger (har inte spelat sen 2011)
K. Timonen
Noterbart är att Flyers kommer sakna tre ordinarie backar till nattens match.

Lagens första möte för säsongen.
Förra året möttes lagen tre gånger. Det resulterade i tre segrar för Lightning och ingen för Flyers. Noterbart är att samtliga matcher slutade över 5,5 mål.
På lagens tio senaste möten har det slutat med åtta segrar för Lightning och två för Flyers. Noterbart är att åtta av tio matcher har slutat över 5,5 mål.
Flyers har inte vunnit mot Lightning på bortaplan på sex raka försök. På dessa sex matcher har fem raka slutat med minst sex mål.

Offensiv mot offensiv.
Det är två lag som är starka framåt och något sämre bakåt. Skillnaden är att Lightning har en stabilare målvakt och i regel ett bättre försvarsspel då Flyers har lätt att få till sitt försvarsspel att likna en hönsgård emellanåt.
Med två av Eastern Conference mest målproduktiva lag så ligger överspelet nära till hands.
Detta då lagen spelar med en offensiv uppställning och inställningen att anfall är bästa försvar. Lightning gjorde hela sju mål i förra hemmamatchen och lär knappast ha glömt bort hur laget gör mål.Flyers gjorde tre om vi räknar med övertids målet. Flyers har visat att lagets försvarsspel inte är det bästa den här säsongen och har släppt in en drös med mål.
Men laget har en god form på tre raka segrar och självförtroendet lär vara på topp. Nu väntas en tuff bortamatch mot Lightning som gillar att spela på hemmaplan och som verkligen gillar att slå Flyers. 
Laget besegrade Flyers i samtliga möten förra året och har sex raka hemmasegrar mot Flyers och SAMTLIGA matcher lagen emellan förra året slutade över 5,5 mål. Lightning V.S Flyers har slutat med över 5,5 mål i fem raka matcher! Det är högt tempo, målchanser och massivs med skott när dessa två lag tar sig an varandra.
Med två lag som vill anfalla och göra mål så kommer jag spela över 5,5 mål till 1,87 hos William Hill.