Vi har en omgång med bra utbud inatt i NHL där fokuset för mig ligger på rond 2 av 3 mellan Tampa Bay Lightning och New York Rangers. Det kommer förmodligen bli mycket jämnare den här gången och vi kan nog få se en skräll här. Tror vi dessutom kan få se en underhållande match här med två ganska så skadefria lag.

  • Tampa Bay Lightning – New York Rangers
  • Spel: Över 5.5 Mål
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 01.30

Startande Målvakter:
Lightning: <Troligen> Ben Bishop (1e målvakt). Räddningsprocent 91,7 %
Rangers: <Bekräftat> Henrik Lundqvist (1e målvakt). Räddningsprocent 91,4 %

Tampa Bay har som jag tidigare varit inne på en väldigt bra offensiv med flera hot framåt där bland annat förre Rangers-spelaren och kaptenen Ryan Callahan varit väldigt medverkande i sen han kom tillbaka från skada. Steven Stamkos är en av världens bästa ”sniper” när an får puckarna i bra skottläge. Han klipper till stenhårt och brukar ofta bli mål när han drar till på det sättet i powerplay. Nu är man dessutom i princip helt skadefria, endast backen Victor Hedman som är skadad (dock snart tillbaka inom kort).

Tampa Bay är oerhört starka på hemmaplan med bara något undantag denna säsong och man gjort nästan 4 mål i snitt där i sin hemmaborg. Målsnittet per match när Tampa Bay spelar ligger på höga 6.2 mål vilket är näst högst i hela NHL. Man har även gjort flest mål i hela NHL. Statistiken talar sitt tydliga språk här och i längden är statistik nästan alltid talande i grunden. Dessa lag möttes den 18e November och då vann Tampa Bay i Madison Square Garden med imponerande 1-5. Rangers var inte nära alls i den matchen och Ryan Callahan som gjorde comeback på sin gamla hemmaborg var en stor nyckel i den matchen för Tampa Bay.

Tampa Bays 5 senaste matcher har slutat med siffrorna: 5-2, 1-5, 5-2, 5-2 och senast 2-1 hemma mot Minnesota Wild.

tampa_bay_200x200               rangers_200x200

New York Rangers har inlett denna säsong precis som förra säsongen, dvs att man är upp och ner och blandar dåliga insatser som mot Tampa Bay för 3 matcher sen (1-5 förlust på hemmais) och nu senast den förkrossande 5-0 segern mot starka Montreal. Den matchen var resultatet dessutom i underkant hehe. Tränaren Alain Vigneault är en otroligt skicklig tränare i min ögon och han brukar nästan alltid få ihop laget till slut och tror jag även gör med Rangers denna säsong, igen.

Laget kommer från 2 starka segrar och självförtroendet är nog på topp efter den där imponerande överkörningen av ett så bra lag som Montreal. Innan den matchen vann man mot Philadelphia med 2-0. man har alltså hållit nollan i 2 raka matcher. Det tror jag dock inte man gör inatt då Tampa Bay är alldeles för bra offensivt för att inte göra 1,2 eller 3 mål. Men däremot så tror jag att man kommer vara svårslagna ikväll och att man mycket väl kan ta matchen till övertid eller rent av vinna denna på ordinarie tid. Framförallt en spelare i Rangers lag kommer tända till lite extra inatt och det är Martin St. Louis som spelade i Tampa Bay i 13 säsonger innan han trejdades till just Rangers. Faktum är att han hade gjort mål mot alla lag i NHL förutom Tampa Bay men senast dessa möttes så gjorde han Rangers enda mål och han har nu gjort mål på alla NHL lag, bara en sån sak. Men han kommer nog höja sig ett snäpp extra inatt, var så säkra.

Rangers saknar endast backen Ryan McDonagh inatt som även han snart är tillbaka. I övrigt så har Rangers matcher ett målsnitt på ca 5.9 mål per match och man ligger själva på ett målsnitt som är ca 2.90 mål per match. De senaste 5 matcherna Rangers spelat så har siffrorna blivit såhär: 3-4, 3-2, 1-5, 2-0 och senast 5-0 mot Motnreal, som sagt.


En summering på det hela är att Tampa Bay har ett högt målsnitt i sina matcher och man är starka på hemmais. Rangers har dock fullt med självförtroende och en Martin St. Louis som definitivt kommer höja sig mot gamla lagkamraterna. Båda har bra offensiv med formstarka spelare i spetsen. Många som levererar för båda lagen för tillfället. Rangers har stor revanschlusta efter senaste mötet mot Tampa Bay vilket lär märkas mest i offensiven. Nej jag tycker oddset är en aningen för högt och jag lägger en insats precis över medel här. Jobba!!

Spelar även 2 sidospel:
NY Rangers (Moneyline) – 2.40 @ bet365 4/10 Units
Martin St. Louis målskytt – 3.50 @ Unibet 3/10 Units

/ L’orso