NHL-slutspelet har snart nått sin hälft. Match tre i kvartsfinalerna ska spelas och Montreal Canadiens är riktigt illa ute efter att ha förlorat båda matcherna inne i Centre Bell. Nu vänder matchen till Amalie Arena för två nya matcher. Inte blir det bättre för Canadiens som har förlorat SJU raka matcher mot Lightning. Kommer vändningen inatt eller blir det ett steg närmare ledigheten?

  • MatchTampa Bay Lightning – Montreal Canadiens
  • Liga: NHL
  • Speltips: Båda lagen gör två mål eller fler
  • Odds: 1,90 @ Betway
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 7/5, 01:00

Startande målvakter:
Lightning:
Canadiens:

tampa_bay_200x200 V.S montreal_200x134

Det är dags för match tre mellan Lightning – Canadiens. Matchserien började inne i Centre Bell med två raka hemmamatcher för Canadiens.

Match ett blev målsnål och jämn. Det dröjde in i den tredje perioden innan målen föll. Det slutade till slut 1-1 efter fulltid och matchen gick till övertid. Där föll det inget avgörande under matchens första övertidsperiod. Men i den andra övertidsperioden kom avgörandet från Lightnings sida med sitt 2-1 mål och ledning i matchserien.

I match två tog Canadiens ledningen efter ett tidigt 1-0, men med tjugofyra sekunder kvar av period ett kom en psykologisk viktig kvittering från Lightning som därefter tog över allt resten av matchen. Matchen slutade till slut 6-2 till Lightnings favör och ledning med 2-0 i matcher.

Summerat från inledning av matchserien är att Lightning är ute efter revansch från förra säsongens uttåg mot Canadiens i åttondelsfinalen när laget föll i fyra raka nederlag. I den här slutspelsomgången har Lightning varit det klart bättre laget och C. Price har inte kunnat burit sitt Canadiens på egen hand. Han har lämnats alldeles för ensam och Canadiens spelstil har inte alls fungerat mot Lightnings snabba offensiva spel och starka powerplay.

Sju möten hittills under säsongen och det gör inte saken enklare för Canadiens.
Det på grund av att Lightning har vunnit SAMTLIGA sju matcher. Senast Canadiens slog Lightning var i den sista slutspelsmatchen förra säsongen när laget gav Lightning semester.

04.05.15NHLMontreal CanadiensTampa Bay Lightning2 : 6
02.05.15NHLMontreal CanadiensTampa Bay Lightning1 : 2
(1 : 1)
31.03.15NHLMontreal CanadiensTampa Bay Lightning3 : 5
17.03.15NHLTampa Bay LightningMontreal Canadiens4 : 2
11.03.15NHLMontreal CanadiensTampa Bay Lightning0 : 1
(0 : 0)
07.01.15NHLMontreal CanadiensTampa Bay Lightning2 : 4
14.10.14NHLTampa Bay LightningMontreal Canadiens7 : 1

Noterbart är att båda lagen har gjort minst två mål i fyra av dessa sju möten.

Lightning kommer till spel utan:
C. Paquette (spelar ev inatt)
M. Ohlund

Canadiens kommer till spel utan:
D. Desharnais (spelare troligen inatt)
N. Beaulieu

En måstematch för Canadiens.
Inget har riktigt fungerat för Canadiens i kvartsfinalen mot Lightning. Två raka hemmaförluster och uppförsbacken är just nu enorm. Det måste bli till att börja med minst en seger av dessa två bortamatcher inne i Amalie Arena för att chansen för vidare spel ska finnas kvar. Men för att chansen ska finnas att det ska bli seger för Canadiens kommer det behövas göras minst två mål då Lightning lär göra det utan några problem.
Det på grund av att Lightning har haft en sylvass offensiv under hela säsongen och under slutspelet har den bara växt. Sist blev det sex gjorda mål och powerplay-spelet har kommit igång mer och mer. Tre mål i den spelformen senast. Försvarsspelet har dock inte varit lika stabilt under säsongen och där är Canadiens chans.
Canadiens har offensiven för att göra mål och det gäller att plocka fram det nu för att rädda fortsatt spel av säsongen. Canadiens har sju raka nederlag mot Lightning, men har trots det lyckats göra minst två mål i fyra av dessa matcher. Nu måste offensiven komma igång som sagt och gör inte laget minst två mål ikväll då kommer det bli förlust.
Med ett formstarkt Lightning kommer laget gå ut med ett högt självförtroende på hemmaplan och försöka spela ut hela registret när laget kliver ut i Amalie Arena.
Mitt spel blir att båda lagen gör minst två mål till 1,90 hos Betway.