NHL trummar vidare och omgång femtio för Tampa Bay Lightning och Detroit Red Wings ska spelas i natten mot torsdag. Båda lagens står på exakt samma poängtal och båda lagen kommer från segrar i den förra omgången. Mellan lagen brukar det även bli jämt och målsnålt. Blir utfallet även så den här gången?

  • MatchTampa Bay Lightning – Detroit Red Wings 
  • Liga: NHL
  • Speltips: Under 5,0 mål
  • Odds: 1,84 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 4/2, 02,00

Startande målvakter:
Lightning: B. Bishop
Red Wings: P. Mrazek

Lightning besegrade Toronto Maple Leafs med 1-0 på hemmaplan innan viloperioden i samband med All Star händelserna. Formen var bra innan All Star med åtta segrar på dom tio senaste omgångarna, 8-2-0.
En formkurva som har skjutit Lightning uppåt i tabellen och har femtioåtta poäng efter fyrtionio omgångar. Laget ligger på en femte plats i Eastern Conference med samma poängantal som både fyran New York Islanders och sexan Detroit Red Wings.
Lightning är ett utav sin konferens starkaste defensiva lag. Enbart hundrasjutton insläppta mål under grundserien är starka papper och ger ett målsnitt på 2,38 insläppta mål per match.

På hemmaplan har Lightning varit starka under säsongen. Laget har vunnit femton av sina tjugofem hemmamatcher och har spelat ihop totalt trettiotvå poäng. Det räcker för att placera sig som Eastern Conference sjätte bästa hemmalag.
Defensiven på hemmaplan är fruktansvärd imponerande. Med bara femtioåtta insläppta mål är det tredje minst till antalet och ger ett snitt på 2,32 mål per hemmamatch.
Formen på hemmaplan går inte heller snacka bort, då laget har sex raka hemmavinster. Noterbart är att fyra av dessa sex matcher har slutat under 5,0 mål.

Lightning kommer till spel utan:
M. Öhlund (Har inte spelat på fyra säsonger)

tampa_bay_200x200 V.S detroit_200x154

Red Wings besegrade New York Islanders med 4-2 på bortaplan i lagets förra bortamatch. Segern betydde den sjätte på dom tio senaste omgångarna, 6-3-1.
I Eastern Conference huserar Red Wings på en sjätte plats med femtioåtta poäng efter fyrtionio spelade omgångar. Laget står på samma poängantal som fyran och femman Islanders och Lightning, men även sjuan Boston Bruins.
Red Wings största problem den här säsongen har varit offensiven. Hundratjugotvå gjorda mål är bara tolfte flest och ger ett målsnitt på 2,48 mål per match.

På bortaplan dominerar Red Wings till stor del. Laget har vunnit fjorton av sina tjugotre bortamatcher och har spelat ihop trettioen pinnar. Det gör laget till Eastern Conference tredje bästa bortalag.
Lagets styrka är det målsnåla spelet och tyngden i defensiven. En målskillnad på 57-56 ger ett målsnitt på bara 4,91 mål per bortamatch.
Formen på bortaplan är också stark. Tre raka bortasegrar är Red Wings uppe i nu efter vinsten mot Islanders sist.

Red Wings kommer till spel utan:
R. Sheahan (spelar ev inatt)
N. Kronwall
D. Miller
J. Franzen

Säsongens tredje möte.
Dom två tidigare fighterna har båda spelats i Detroit och där har Red Wings avgått med först en 3-1 seger och nu senast en 2-1 vinst.
Lagens tio senaste möten har slutat med fyra segrar för Lightning och sex för Red Wings. Noterbart är att nio av dessa tio matcher har slutat under 5,5 mål.

Målsnål historia att vänta?
Lightning vs Red Wings brukar historiskt sett alltid bli målsnåla. Eller vad sägs om nio möten av tio under 5,5 mål. Fyra av dom fem senaste fighterna i Lightnings hemmaborg och också resulterat under 5,5 mål.
Det är två lag som har en stark defensiv som ställs emot varandra dessutom. Lightning har en fruktansvärt bra målvakt i form av B. Bishop och lagets försvarsspel på hemmaplan har varit grymt och laget släpper in strax över två mål per match.
Red Wings vill inte vara sämre utan är väldigt strukturerade och smart spelande. Framförallt på bortaplan där matcherna inte ens snittar fem mål.
Med två lag på varsin sida rinken med en klar spelidé och vill man avgå med segern gäller det att knyta ihop defensiven.
Mitt spel blir därmed under 5,0 mål till 1,84 hos Unibet.