Den sista åttondelsfinalen ska avgöras. Av dom åtta som har spelats är det bara mötet mellan Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings som ännu inte är avgjord. Ställningen är 3-3 i matcher och nu talar det mesta för hemmalaget Lightning att avgöra på hemmaplan. Blir fallet så som det påstås?

  • MatchTampa Bay Lightning – Detroit Red Wings
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 30/4, 01:30

Startande målvakter:
Lightning:
Red Wings:

tampa_bay_200x200V.S detroit_200x154

28.04.15NHLDetroit Red WingsTampa Bay Lightning2 : 5
26.04.15NHLTampa Bay LightningDetroit Red Wings0 : 4
24.04.15NHLDetroit Red WingsTampa Bay Lightning2 : 3
(2 : 2)
22.04.15NHLDetroit Red WingsTampa Bay Lightning3 : 0
18.04.15NHLTampa Bay LightningDetroit Red Wings5 : 1
17.04.15NHLTampa Bay LightningDetroit Red Wings2 : 3

Sex matcher spelade i bäst av sju. Ställningen är tre – tre och lagen har både tagit hemmasegrar som bortasegrar. Granskar vi matcherna något noggrannare har fyra av sex matcher vunnits av bortalaget. Varav det har blivit tre raka bortasegrar.
Ser vi till målfabrikationen har det varit lite sprida skurar. I fyra matcher har det blivit minst fem mål och i två matcher har det stannat under fem mål.
Totalt har lagen mäktat med trettio mål tillsammans och det ger ett snitt på fem mål per match.

I match sex visade Lightning fram en oerhörd effektiv offensiv. Laget var bitvis tillbaka pressade i den första perioden, men trots det var det bortalaget Lightning som gjorde målen. Laget hade en 2-0 ledning efter den första perioden och det var långt ifrån rättvist.
Den andra perioden präglades av grinigt spel och mängder av powerplay möjligheter för båda lagen. Direkt efter Lightning klarat av ett numerärt underläge kontrade laget och skickade in 3-0 istället. Red Wings skickade in en reducering och fick kontakt inför den tredje perioden.
Red Wings skulle få ännu mer kontakt när det small 2-3 direkt i uppstarten av slutperioden. Laget lyckades däremot inte komma närmare trots powerplay utan istället kom 2-4 och i slutminuten sattes 2-5 i öppen kasse och kvitterat i matchserien.

Lightning visade en enorm effektivitet på sina tre första mål och ett stabilt försvarsspel. Red Wings hade flertalet möjligheter i spelformen powerplay men endast ett mål av elva möjligheter är långt ifrån godkänt.

Lightning kommer till spel utan:
M. Ohlund

Red Wings kommer till spel utan:
N. Kronwall
J. Gustavsson
E. Cole
J. Franzen

Pressen har nu vänts över till Lightning.
Hemmaplan och chans för att kunna skicka ut ”svensklaget” Red Wings. Däremot ser jag att Lightning har blivit alldeles för stora favoriter och oddset på en hemmaseger är inte tilltalande. Istället känns överspelet bättre. Det på grund av att Lightning visade en enorm effektivitet och gjorde hela fem mål sist, på bortaplan dessutom. Det trots att megastjärnorna S. Stamkos, R. Callhan, V. Filppula inte levererar.
Vinna eller försvinna och det är inte två defensiva lag som kommer göra upp om saken. Lightning som har en enormt starkt offensiv och Red Wings är inte mycket sämre på den fronten.
Båda lagen vet hur målen ska komma till och har kunskapen fullt ut. För Red Wings del saknas den oerhört viktiga N. Kronwall som blev avstängd för sin tackling i den förra matchen och det kan komma bli kännbart för bortalaget.
Två av tre matcher inne i Amalie Arena har innehållit minst fem mål. Nu kliver Lightning in i sin fjärde hemmamatch som favoriter och för att vinna över Red Wings kommer det behövas minst tre fyra mål. Red Wings kommer sälja sig dyrt och sett över hur grinigt det bitvis varit mellan lagen i dom tidigare mötena kommer powerplay möjligheter dyka upp.
Det är full fart som gäller och lagen kommer inte vika sig en tum och jag är skeptisk till att Lightning spelar försiktigt på hemmaplan. Det kanske lossnar för Stamkos o/c inatt? Sen ska inte Red Wings räknas bort då laget har gjort åtta mål på dom tre tidigare besöken.
Mitt spel blir över  mål inklusive övertid till 1,83 hos bet365.