NHL fortsätter sin resa mot 82 omgångar och inatt spelas det en hel del matcher från andra sidan Atlanten. En match jag fastnar för är överraskningslaget Calgary Flames som bara tar seger efter seger och ligger högt upp i Westen Conference. Frågan är om laget har någon chans när Tampa Bay Lightning ska besegras på bortais?

  • Match: Tampa Bay Lightning – Calgary Flames
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,05 @ Nordicbet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 7/11, 01:30

Formstarka Lightning spelar nu sin fjärde raka hemmamatch. Lagets tidigare tre matcher har resulterat i tre segrar och målskyttet har det inte varit något som helst fel på. Laget har på dessa tre matcher gjort hela femton mål framåt! Defensiven har inte varit den stabilaste utan laget har även släppt in nio mål på dessa tre matcher.
Nu senast besegrades Washington Capitals med 4-3.

Lightning är tätt efter serieledarna i Eastern Conference och på lagets tolv första matcher har det slutat med sjutton inspelade poäng. Laget befinner sig på en tredje plats och är endast två poäng bakom serieledarna Montreal Canadiens som dessutom har två matcher fler spelad.
Lightning har öst in mål och är det näst målgladaste laget i Eastern Conference med sina fyrtiotvå mål framåt. En målskillnad på 42-32 ger ett snitt på 6,16 mål per match.

Hemmaplan har nästan varit full jackpot i inledningen. Med sju spelade hemmamatcher har Lightning fem segrar, varav en efter övertid/straffar, två förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 28-17. Det ger ett snitt på 6,42 mål per match och laget är just nu det bästa hemmalaget i Eastern Conference.

Saknas i Lightning:
Brett Connolly
Andrej Sustr (spelar ev inatt)
Alex Killorn (spelar troligen inatt)
Victor Hedman
Mattias Ohlund

tampa_bay_200x200 V.S calgary_flames_200x200

Flames går mot lagets bästa säsong på evigheter om det ska fortsätta såhär. Med poäng i fyra raka matcher, varav tre raka segrar gör att Flames ligger på en fjärde plats i Western Conference. Nu senast besegrades Washington Capitals med 4-3 efter förlängning på bortaplan.

Flames med sina arton inspelade poäng efter fjorton omgångar ligger som sagt på en fjärdeplats i Western Conference. Detta tack vare åtta segrar, varav tre efter övertid/straffar och sex förluster, varav två efter övertid/straffar och en målskillnad på 41-32. Likt Lightning så har Flames gjort näst flest mål i sin Conference och bara ett mindre än sina motståndare för natten. Flames snittar sina matcher på 5,21 mål per match.

Flames är smått osannolikt nog Western Conference bästa bortalag. Efter åtta spelade bortamatcher har Flames spelat till sig tolv poäng. En statistik på sex segrar, varav tre efter övertid/straffar, två förluster och en målskillnad på 27-18. Det ger ett snitt på 5,62 mål per bortamatch.
Noterbart är att Flames har tre raka segrar på bortaplan och fyra segrar på lagets fem senaste bortamatcher. På dessa tre matcher har laget gjort fjorton mål framåt.

Flames saknar inatt:
Michael Ferland
Joe Colborne
Mikael Backlund
Matt Stajan
Mason Raymond
Sam Bennett

Två lag med fina former ställs mot varandra.
Lightning som är Eastern Conference bästa hemmalag möter Flames som är Western Conference bästa bortalag. Båda lagen kommer till spel med tre raka segrar och båda lagen har öst in mål i dessa matcher. 
Så varför inte fortsätta på den inslagna vägen att det kan bli målrikt i matchen?
Lightning som är ett av seriens absolut bästa hemmalag och lagets offensiv är det inget att klaga på. Med fyra segrar på lagets fem senaste hemmamatcher och öst in mål. Lightning har gjort TJUGOTRE mål i sina fem senaste hemmamatcher!
Flames vill inte vara mycket sämre och med lagets FJORTON mål på bortais i sina tre senaste bortamatcher är offensiven stekhet. Det går tillägga att laget har inte haft promenad motståndare i dessa matcher. Washington Capitals fyra mål, Montreal Canadiens sex mål och Winnipeg Jets fyra mål.
Kort summerat så är det två lag som verkligen har hittat ett vinnande koncept för stunden och båda lagen går för att göra mål. Lightning bjuder verkligen på publik hockey på hemmaplan och Flames känns inte lika stabila bakåt som laget var förra säsongen, men offensiven är sylvass.
Bjuds vi över två gånger degen mellan dessa två lag som jagar fjärde raka segern och öser in mål för stunden samt släpper in en del också är det taget! Senast Flames var på besök vann laget med 4-1 och gången innan slutade det 5-4 till Lightning efter OT!
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,05 hos Nordicbet.