Los Angeles spelade vi på senast, men då slarvade man bort en seger och Jon Quick gav Florida 3-2 målet med dryga tre minuter av matchen. Idag åker man till divisionsettan Tampa Bay och det blir verkligen ingen lättare match.

  • Match: Tampa Bay – Los Angeles
  • Speltips: Tampa Bay ML
  • Odds: 1.69 @ Ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 7/2, 23.00

tampa_bay_200x200Tampa Bay fortsätter sin resa på ett positivt vis. Idag spelar man hemma i sin borg mot gästande Kings och man går såklart också för sin tredje raka seger. Tampas unga lag har gått bra hela säsongen och vissa av spelarna har blommat ut bra mycket snabbare än många trott. Man har etablerat sig som ett topplag och besitter en trupp som är väldigt offensiv av sig. De som jag tycker har utmärkt sig mest den här säsongen är Tyler Johnson, Nikita Kucherov och Ondrej Palat. De har varit bra på alla delar av planen, medans Steven Stamkos som vanligt producerar en hel del poäng, men kanske inte bidrar på samma sätt defensivt. Bakåt har man stabile Ben Bishop som varit grym på hemmaisen denna säsong. Eller egentligen kan man säga att hela Tampa varit en maktfaktor på hemmaplan. Det har man varit under de senaste säsongerna och det är inget undantag nu då man vunnit 21 av 26 hemmamatcher. Man är det lag som gjort flest mål i ligan och då ligger man också i toppen av tabellen när de gäller målen på hemmaplan. Tampa är dock inte bara ett offensivt lag utan man är väldigt stabila bakåt dessutom. Man kan kontrollera spelet och har en riktigt bra backbesättning som jag tror underskattas av många. Nej, formen är god hos Tampa och man är brutalt svåra att handskas med på hemmaplan. Bishop startar i kassen och man saknar till dagens match Garrison, Gudas och Carle.

los_angeles_200x242Los Angeles sjabblade bort segern senast i den sista perioden när då både backbesättningen och Jonathan Quick bjöd på 3-2 målet i slutet av matchen. Spelmässigt var man bättre än Florida och man förtjänade minst en poäng, men ibland så funkar det inte som sagt. Jag hade spelat samma spel igen till samma odds för en sån match ska dem vinna. Dagens match borta mot Tampa kommer definitivt inte bli en lättare match och med tanke på att lagets dåliga form inte vill vända så tror jag inte det vänder idag heller med tanke på att man möter ett av ligans klart vassaste lag offensivt sett. Jag menar, Kings har inte haft problemen framåt, utan det är det defensiva som varit iskallt för dem. Jag tror som oftast att Kings kommer vara det lag som för matchen och skapar flest chanser, men samtidigt så tror jag att Tampa kommer vara det lag som har störst chans att utnyttja sina målchanser. Kings kanske i grunden är ett lite bättre lag, men som det ser ut för tillfället så kan jag inte fortsätta lita på dem. Dessutom har bortaspelet inte alls fungerat och Kings har bara vunnit 5 av 23 spelade på resande fot. Då kommer man givetvis få en tuff match även denna kväll. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund och laget saknar fortfarande Tanner Pearson.


Jag tror på ett starkt hemmalag ikväll. Kings form är under isen och man möter ett lag som gång på gång presterar bra på hemmais. Mitt spel denna afton blir alltså Tampa Bay ML till oddset 1.69 hos Ladbrokes. Insatsen stannar idag på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden