Nattens match mellan Tampa Bay och Florida är ett derby som alltid brukar betyda en hel del mål. Nu har dock lagen väldigt mycket att spela om och frågan är då om det blir mer tight än normalt? Jag kommer köra på ett totalspel.

  • Match: Tampa Bay – Florida
  • Speltips: Över 5.0 mål
  • Odds: 1.83 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 25/3, 00.35

tampa_bay_200x200Tampa Bay kämpar just nu om förstaplatsen i Eastern Conference och också förstaplatsen i Atlantic Division. För att ta hem dessa kommer flertalet vinster att behövas under de avslutande omgångarna och nattens derby mot Florida kan vara en bra start på detta. Räkna dock inte med att det blir en lätt match då bortalaget har en slutspelsplats att kriga om. På hemmaplan är dock Tampa helt enastående bra. Det har man varit under många säsonger nu och det är ingen ändring än så länge. Man har raden 29-7-1 i sin borg och med det är man ett av de klart vassaste lagen i ligan. Dessutom så har man gjort flest mål av alla lag på hemmais och är riktigt bra i powerplay. Det vi kan räkna med är att man återigen kommer komma ut och spela väldigt offensivt för det är det som man är bäst på. Tampa har spelat hemma i fyra raka matcher innan den här matchen och man har gjort 4, 3 och 5 mål den senaste tre matcherna så formen är det inget fel på. Tittar man på de tio senaste matcherna mot Florida så har man producerat 4.1 mål/match, vilket är otroligt högt och också visar att det brukar bli väldigt målrikt mellan lagen. Hemmalaget har inga kännbara avbräck och ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund.

florida_200x200Florida har allt att spela för och känslan är då på förhand att det kan bli lite mer tight än vad det normalt sett brukar vara lagen emellan. Känslan är ändå att Florida kommer att behöva gör tre mål framåt för att vinna matchen och då måste man vara offensiva. De senaste matcherna har slutat 2-0, 1-2, 2-3, 3-1 och 2-1. Som ni ser så är det inte direkt några målfester, men känslan är tvärtom idag. Man har länge spelat med Dan Ellis i kassen och han är ingen målvakt som är av högre NHL-klass, vilket också kanske gjort att man anpassat spelstilen och inte varit lika offensiva. Nu är Roberto Luongo tillbaka i kassen och även fast han gjort det bra sedan comebacken så tror jag inte på honom idag. Man möter trots allt kanske ligans vassaste lag offensivt sett på bortaplan och det blir ingen lätt match. Historiskt sett om man tittar på de tio senaste mötena så har vi ett målsnitt på 7.3 mål/match och då är det som ni ser ganska svårt att välja ett underspel idag. Vi behöver två mål från vardera lag för att få som sämst pengarna tillbaka och det är lätt taget med den här historiken. Det var längesedan vi fick en så pass låg lina när dessa två möts. Luongo startar i kassen och man har ett litet frågetecken för Nick Bjugstad.


Historiken talar verkligen för detta spel och vi borde som sämst på fem mål i den här matchen. Det som inte talar för det är Floridas spel på sista tiden, men samtidigt är trender till för att brytas. Mitt spel denna kväll blir alltså över 5.0 mål till oddset 1.83 hos bet365. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden