Inatt smäller det för första gången denna säsong mellan dessa rivaler. Mitt spel inatt är att det äntligen kommer att smälla även för en spelare, och då menar jag på målfronten. Ett av huvudspelen blir alltså ett målskyttespel.

  • Match: Tampa Bay – Florida
  • Speltips: Steven Stamkos att göra mål under ordinarie tid
  • Odds: 2.30 @ Unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 11/10, 01.35

Tampa Bay har gjort en riktigt bra start hittills av denna säsong. Man har börjat med tre raka bortamatcher där man förlorade den första mot Boston med klara 3-1. Sedan har man slagit både Buffalo och Chicago. En som däremot haft det lite tyngre och inte riktigt fått det att lossna är den eviga målmaskinen Steven Stamkos. Han har bara stått för två assists än så länge och det är väl inte fy skam, men han är där för att producera mål och det har han inte gjort än. Känslan är att Stamkos är alldeles för bra för att gå mållös ut fyra matcher i rad på en ny säsong. Ikväll spelar man för första gången på hemmais och där är man erkänt starka. Förra säsongen har jag för mig att man var det lag som gjorde flest mål av alla på hemmaplan. I vilket fall så låg man i toppen av ligan i den statistiken. Man har också ett fruktat powerplay där vasse playmakern Martin St Louis matar passningar till Stamkos som ska ta avslut. Mot Florida har man också haft otroligt lätt att göra mål och man kan varandra väl. Tampa har alltså mäktat med 40 mål inbördes under de tio senaste matcherna mot varann. Dessutom har man vunnit 7 av de 10 senaste mot just Florida. Stamkos har i sin karriär gjort 17 mål på 28 matcher mot Panthers så han trivs mer än bra mot detta motstånd. Nej, hemmapremiär mot ett ganska uselt Florida är en passande uppgift för Stamkos.

tampa

Florida började faktiskt med att slå Dallas med 4-2 på bortaplan innan man åkte vidare mot St Louis där det blev en blytung förlust med hela 7-0. Försvarsspelet hos Florida var förra säsongen absolut ett av ligans sämsta. Jag tycker den är lika kass denna säsong. Man har fått in Ryan Whitney och Tom Gilbert, men frågan är om de verkligen är lösningen på deras försvarsspel. Ikväll väntas Jacob Markström göra säsongsdebut från start i skadade Tim Thomas frånvaro. Kul att han får chansen och det är inte mer än rätt. Om det blir positivt/negativt för vårt spel visar sig inatt, men ett ganska svagt defensivt lag bör få svårt mot en av ligans starkaste femmor med Stamkos och St Louis i spetsen.


Känslan är fin och jag tror verkligen han spräcker målnollan ikväll. Han trivs i derbyna mot Florida och framförallt på hemmaplan. Jag spelar inatt 4 units på Steven Stamkos att göra mål under ordinarie tid till oddset 2.30 hos Unibet. Insatsen blir lite under medel, 4 units.

Twitter @HedenskogH och spelaspelse

Lycka till!

/Heden