Tampa Bay tar inatt emot ett avhängt Dallas. Hemmalaget är tätt bakom Montreal i kampen om divisionssegern och söker ännu en seger på hemmaplan. Dallas har haft det lite tufft på slutet, men är faktiskt nu uppe på två raka segrar. Ikväll blir det ett totalspel för min del.

  • Match: Tampa Bay – Dallas
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/3, 01.05

tampa_bay_200x200Tampa Bay är ett av ligans klart bästa lag och offensivt sett är man nog kanske tillochmed det bästa. Tittar man på statistiken så är det verkligen så. På hemmaplan har Tampa ett record på 25-6-1, vilket visar att dem ännu en gång är ett av ligans bästa hemmalag. Man trummar i alla lägen och man är livsfarliga i anfallszon under alla matcher man spelar. Dessutom har man släppt in minst mål på hemmaplan av alla lag i ligan och det är väl ett tecken på att Dallas kommer få det jobbigt idag. Tampa har bra form in till den här matchen och man bör utan problem kunna göra minst 3-4 mål ikväll om alla har en normal kväll. Tittar man på de senaste fem matcherna så har man gjort 4, 3, 3, 4 och 4 mål i dem matcherna. Då har man mött lag som spelar på liknande sätt som Dallas. Så länge man håller sitt snitt så kommer denna linan att lösa sig. Dallas kommer att hota i anfallszon dem med. Ingen målvakt är bekräftad, men tycker inte det spelar speciellt stor roll. Man är i stort sett skadefria dessutom.

dallas_200x200Dallas har nu två raka segrar och det är på tiden att det vänder för dem. Innan de två senaste matcherna spelade man faktiskt helt okej, men man fick inte med sig så många poäng som man kanske borde haft om man ser på bara det spelmässiga. Man gjorde mål framåt och spelade faktiskt riktigt bra under långa stunder, men man hade inte flytet bakåt och målvakterna hade inte heller sina bästa dagar. Nu har man två raka segrar och ett gott självförtroende. Målvakten Kari Lehtonen har spelat bra de sista två matcherna, men har fortfarande släppt ett antal lätta puckar förbi sig. Han ser fortfarande inte helt säker ut och idag får han tuffast möjliga motstånd emot sig. Framåt är man riktigt bra trots att man saknar sin bäste spelare. Man är ett offensivt lag i grunden och bör få sina chanser idag även fast man möter ett av ligans bästa hemmalag.  Man möttes för en dryg månad sedan i Dallas och då slutade mötet 5-3 till Tampa. Historiskt sett så har de inte mötts så mycket de senaste säsongerna, men det brukar bli målrika matcher lagen emellan då 7 av de 10 senaste matcherna gått över linan. Ingen målvakt är i skrivande stund bekräftad. Man saknar Daley, Moen, Nichuskin, Seguin och Peverley.


Det är två offensiva lag som möts här och då ska det bara bli mål. Det defensiva har inte varit Dallas styrka den senaste tiden och därför blir mitt spel över 5.5 mål till oddset 1.80 hos bet365. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden