Tampa har varit ute på en liten bortaturné och är återigen på hemmaplan. Idag tar man emot ett Carolina som inte imponerat på slutet. Det är två avågade lag som inte har något att spela för än äran och för att det är kul. Jag räknar med en öppen match idag.

  • Match: Tampa Bay – Carolina 
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 1.72 @bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/4, 00.05

Tampa Bay har gjort en extremt usel andra halva och det är också därför laget idag ligger på i botten av Eastern Conference. I början var man ett stabilt lag med en ruskig offensiv samtidigt som också höll ner siffrorna bakåt. Något som jag inte riktigt förstod hur man kunde göra med tanke på hur matcherna såg ut. Det kändes egentligen  bara som en tidsfråga innan målen skulle börja trilla in bakåt också. Nu är det mer rätt i deras spel. De fortsätter att producera framåt, men släpper också in en massa mål bakåt. I egen zon är det kaos. Puckar studsar åt alla håll och kanter. Man hade i början Anders Lindbäck som uttalad etta, något som inte höll i längden, även om det inte bara var hans fel då han ofta stod helt utan hjälp. Innan transferfönstret stängde plockade man in Ben Bishop från Ottawa som har gjort en riktigt bra säsong hittills. Probemet är att inte han heller har löst Tampas problem i egen zon utan det är ytterligare ett bevis på att de har ett spelsätt som är väldigt svårt att vara målvakt för. På de fem senaste matcherna har man släppt in 22 mål. Steven Stamkos och Martin St Louis är båda tre poäng bakom Crosby i poängligan och de kommer göra allt för att göra så många pinnar som möjligt. Jag räknar med att dessa två kommer tänka på offensiven hela tiden idag, och då blir det även självklart luckor bakåt, något som de redan har problem med sedan innan. Tampa har gjort flest mål av alla lag på hemmaplan och tredje mest totalt. Lindbäck i kassen idag viket gör att det kommer bli massvis med returer och kaos i Tampas zon. Han släpper normalt sett mycket returer och han har inte spelat sedan 20 mars, alltså en dryg månad, vilket gör att han kan vara något matchovan. Jag räknar kallt med en öppen match ikväll. Tampa saknar Sami Salo. I skrivande stund så är inte Lindbäck bekräftad, men han ska vara skadefri och står som ”probable”.

Lightning Overall Scoring: 3.1
Lightning Home Scoring: 3.4
Lightning Overall Defense: 3.1
Lightning Home Defense: 2.9
The total has gone OVER in 13 of Tampa Bay’s last 17 games when playing Carolina
The total has gone OVER in 7 of Tampa Bay’s last 8 games when playing at home against Carolina

Carolina är även dom avhängda efter har fallit ihop under andra halvan av säsongen. Laget ser oerhört lojt ut i egen zon och man har problem på målvaktssidan. Ward har varit skadad och fått lämna över posten till Dan Ellis och Justin Peters. Två målvakter som inte alls har imponerat denna säsong, tillsammans med en redan dålig defensiv. Igår spelade man hemma mot Philadelphia och fick stryk med 5-3. En match som det var otroligt stora ytor i och det kändes som att Flyers kunder gjort 2-3 mål extra ifall de hade haft studsen med sig. Framåt har man gjort det helt okej denna säsong, inte mer. Däremot så skapar man otroligt många chanser och mot ett Tampa som har en virrig defensiv så kan det bli riktigt lyckat idag. Inbördes mellan lagen så har linan gått över i 7 av de 10 senaste matcherna, dock bara en gång denna säsong. Då är det dags för målfyrverkeri idag istället. Carolina saknar Joni Pitkänen.

Hurricanes Overall Scoring: 2.6
Hurricanes Road Scoring: 2.5
Hurricanes Overall Defense: 3.3
Hurricanes Road Defense: 3.1


Jag tror på öppen match där det är två lag som tänker mer på offensiven än det defensiva. Förmodligen blir det också chansrikt och med två defensiver/målvakter som inte håller någon högre klass så ska det allt kunna slinka in en total på minst sex mål. Jag spelar över 5.5 mål till oddset 1.72 hos bet365 med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden