Inatt är det dags för en speciell för ett par spelare. Tampa Bay tar emot Buffalo i en match som är viktig framförallt för hemmalaget. Nya spelare väntas debutera och även en superstjärna gör sin comeback inatt.

  • Match: Tampa Bay – Buffalo
  • Speltips: Steven Stamkos att göra mål
  • Odds: 2.60 @ Betsson
  • Insats: 4 /10 units
  • Spelstopp: 7/3, 01.35

Tampa Bay får inatt förstärkning av sin superstjärna Steven Stamkos som gör comeback efter sitt benbrott tidigare i höstas. Det var ett tag sedan han spelade match, men han ska nu vara helt frisk. Jag tvekar inte heller på att han inte skulle vara helt kry för det skulle aldrig Tampa chansa med. Stamkos är en av ligans bästa spelare och en av de som har absolut bäst skott. Innan skadan kom i höstas så var han helt fenomenal och hann med att göra 14 mål på 17 spelade matcher. Nu var det visserligen längesen han spelade en match, men räknar direkt med att han kommer få istid uppemot 20 minuter. I powerplay kommer han spela hela tiden mer eller mindre och där är han grym. Nu har han visserligen inte sin vapendragare Martin St Louis med sig längre och det kanske blir en liten omställning för Tampa överlag. Samtidigt har man fått in Ryan Callahan i laget, som dock inte riktigt är samma spelartyp. Jag tror det kan bli en rejäl boost för laget och det är ju inte sämre av att man möter ett av ligans klart sämsta lag som redan gett upp säsongen. Tampa är erkänt starka offensivt på hemmaplan och man kommer göra allt för att Stamkos ska få en bra start.

stamkos

Buffalo har nog redan gett upp sin säsong. Man har skickat iväg tunga spelare som bland annat Vanek, Moulson och målvakten Miller. Det är spelare av hög klass och det märks redan nu att man börjar satsa på framtiden med mycket unga spelare. Spelet är verkligen uselt då man är dåliga både bakåt och framåt. Jhonas Enroth har räddat laget de sista matcherna och det luktar genomklappning snart. Idag kommer man få möta en av ligans bästa hemmaoffensiver och det blir garanterat ett prov för hela laget. Jag tror inte man orkar hålla ut hela matchen och det kommer säkert slinka in en och annan puck bakom Enroth. Sabres är urusla på bortaplan och släpper till massvis med skott på resande fot. Stamkos lär få sina lägen.


Jag tycker oddset är riktigt högt, men det är bara för att det är comeback. Däremot är jag helt övertgad om att Stamkos är i bra form, annars skulle han aldrig välja att spela. Det är nog sista gången vi kommer få så högt odds som vi får idag. Mitt spel blir Stamkos att göra mål till oddset 2.60. Spelet finner ni hos Betsson och spelas med 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden