Idag har jag hittat ännu en skottlina som känns något fel. Tampa Bay tar ikväll emot Buffalo och förmodligen kan det bli en riktigt sevärd match då Tampa är som bäst på hemmaplan.

  • Match: Tampa Bay – Buffalo
  • Speltips: Över 54.5 skott
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 27/3, 00.35

Tampa Bay sparkade under söndagen coach Guy Boucher och nu ersatt honom med en mycket framgångsrik manager från AHL, Jon Cooper. Han gör dock debut på fredag mot New Jersey. Tampa har de senaste veckorna sett ut som man gjorde förra säsongen där man kan sammafatta det med att man är bra framåt medans man i det defensiva har stora problem. Det har varit otroligt rörigt i egen zon och såväl forwards som backar dräller med puckar. Man har även väldigt svårt att få ut puckarna från egen zon. Tittar man på det lag man har så spelar man ändå ganska kontrollerat framåt och man kanske inte tar skott i alla lägen, men är det nånstans man ska göra det  så är det på hemmaplan där man är riktigt vassa. Dagens lina känns lite låg med tanke på att man möter ett såpass svängigt lag som Buffalo. Tampa har själv några skador, men att det ska påverka skottstatistiken negativt tror jag absolut inte. Framåt får förstafemman mer speltid samtidigt som man är lite lösare bakåt då en del nya spelare kommer in istället som är lite halvovana med det strategiska spelet.

Tampa shots off: 26.56
Tampa shots off at home: 27.13
Tampa shots def: 29.97
Tampa shots def at home: 28.28
Tampa shots against Sabres last 10 games: 27.6

Buffalo är egentligen den stora anledningen till detta spel. Man spelar lite på samma sätt som Ottawa, men man kanske inte skapar lika många chanser framåt. Man vänder spel snabbt och när man spelar är det ofta fri gata i mittzon, både bakåt och framåt. Det är bakåt som man har störst problem och har faktiskt släppt till nästan flest skott av alla lag i hela ligan. Offensivt har man inte lika lätt att skapa lägen som man släpper till bakåt, men samtidigt tycker jag ändå man har en hel del skickliga offensiva spelare, men man saknar den där spelaren av yttersta världsklass. Senast mötte man ett disciplinerat Montreal och lyckades bara få iväg 18 skott framåt, men linan löste sig ändå när Ryan Miller fick 39 skott emot sig. Idag lär man få fler lägen framåt och man släpper alltid till en hel del skott som gör att det hjälper till rejält att klara linan. Inbördes mellan lagen så har 5 av de 10 senaste mötena klarat dagens lina.

Buffalo shots off: 28.84
Buffalo shots off on road: 24.83
Buffalo shots def: 33.06
Buffalo shots def on road: 29.27
Buffalo shots against Tampa last 10 games: 27.7


Ikväll tror jag ett offensivt Tampa kommer få sina chanser medans Buffalo kommer utnyttja detta och använda sina snabba kontringar på bästa sätt. Därför spelas över 54.5 skott på mål (regular time) till oddset 1.85 hos bwin med 5 units. Jämför detta med Betsson som satt linan på 57.5 till drygt samma odds. Kommer även spela ett sidospel på William Hill där jag väljer Buffalo ML med 3 units till oddset 2.20.

Över 54.5 skott på mål (1.85) – 5 units
Buffalo ML (2.20) – 3 units 

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden