Och då var äntligen även innebandysäsongen igång, däribland världens främsta liga som inleds med Storvreta-Dalen ikväll. För egen del hämtas dock säsongens första spel en division under och det i Tibblehallen där Täby tar emot Tyresö i det som kommer bli ett av många Stockholmsderbyn i Allsvenskan. Testar ett mindre värdespel här där jag anser att det ena laget bör ha bättre chanser till en fullpoängare än vad oddsfördelningen tyder på.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Allsvenskan Norra
  • Match: Täby – Tyresö
  • Spel: Täby
  • Odds: 4,50 @ Svenska Spel
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 20.00 17/9

Täby FC är nykomlingar för det här året efter att ha vunnit sin division 1-serie (Östra Svealand) med betryggande marginal ifjol. Återstår att se hur man klarar sig på den här nivån. Tyresö Trollbäcken kommer från motsatt riktning efter att ha ramlat ur Superligan. Inledningen var positiv  men avslutningen var desto svagare där man under en period gick utan en  fullpoängare i 15 matcher i följd, vilket blev TT:s fall.

Inga noterbara avbräck hos något av lagen inför kvällens match, även om Tyresö har en långtidsskada på bl.a. Einar Ahrreman sedan tidigare.

jubel_110926_500

Täby har stått för ett par smarta värvningar från närområdet, än viktigare att man inte har tappat någon spelare till kollegan i Superligan (Caperiotäby). Därmed har man kunnat bygga vidare på sin unga och talangfulla trupp som även har en mix på mer rutinerade pjäser från liknande sammanhang. Anser att man ska vara redo för den här serien med ytterligare 6 lag från Stockholm, vilket gör det något bekvämare inför ett par bortaresor. Hemma på parketten tror jag att man kan störa ett antal favoriter.

Tyresö står som en av huvudtipsen till att eventuellt ta steget tillbaka till finrummet, jag är dock inte lika övertygad. Till den här säsongen har man bland annat tappat Victor Ferraresi, Simon Jirebeck, Fredrik Cederborg, Jonas Dahmen och Jonas Wiberg. Det var två av de främsta poängplockarna, två väldigt stabila backar samt lagkaptenen från fjolåret. För den här nivån har man fortfarande en bra grupp av spelare, samtidigt så är det nyckelfigurer som har förlorats vilket bör innebära att en eventuell väg till SSL blir något mer trög.


Bortalaget ska stå som favoriter, däremot så är jag något skeptisk till storleken där jag är inne på att Täby kan hålla jämna steg med motståndet. Över 4 ggr slanten synas med en låg insats. Täby FC spelas som matchvinnare under ordinarie speltid i deras hemmapremiär.

/Puyol