Ännu ett spel hämtat från division 4 Stockholm Norra, även om den här matchen spelas tidigt under lördagen. Ett toppmöte och en match med derbykaraktär då det är två grannkommuner som gör upp då det skiljer max 15 minuter med bil mellan Tibblevallen och Vallentuna IP. Här tar jag ställning för hemmalaget när oddset känns lite för högt.

  • Match: Täby IS – Vallentuna
  • Spel: Täby IS
  • Odds: 2,45 @ Nordicbet
  • Units: 4,5/10
  • Spelstopp: 12.00

Än en gång så vill jag uppmärksamma er om att endast Nordicbet erbjuder odds på div.4-fotboll.

Tvåan i tabellen (delad serieledning) på 38 poäng tar emot trean i detsamma på 37 poäng. Det bör så även bli en jämn kamp här när bollen väl ska sparkas igång. Med 4 omgångar kvar så står ytterst viktiga poäng på spel i jakten på en division 3-plats till nästa säsong.

Vallentuna BK, som har upplevt två nedflyttningar i seriesystemet på lika många år, kan se till att sejouren blir kortvarig. Efter sommaruppehållet har man bl.a. kryssat mot topplaget Lidingö samt kört över bottenlagen och ytterligare något lag på den undre halvan. Serieledningen lånade man dock endast under en veckas tid efter 0-1 hemma mot Blue Hill senast där den fina offensiven efter sommaruppehållet inte klickade alls. En besvikelse då man även fick spela med en man mer på planen i halva matchen. En något tuffare uppgift väntar här.

Täby IS, som gör sin andra säsong i div. 4 (div. 3 innan dess) hade däremot en något segare inledning efter uppehållet. Något man har vänt på efter 4 raka segrar och på så sätt har man återigen bjudit in sig själva i toppstriden. Något säger mig att man även kommer hålla sig före dagens motståndare efter 22 spelade omgångar. Även om det är få saker som skiljer lagen åt, så tror jag att TIS kan vara ett fåtal, knappa procent vassare i överlag.

Vallentuna ska komma till spel med ungefär samma trupp som senast. Rapporterna säger att TIS ställer upp med det bästa man har.

Noterbart är att Täby IS vann vårmötet med hela 6-0. Tror knappast att vi kommer få se liknande siffror på nytt, men antagligen en signal på att bortalaget kan komma hit med en större fruktan än tvärtom inför mötet.

För egen del så trodde jag nog på drygt 2,00 på dagens hemmalag. Blev därför lite förvånad när jag såg att gästerna, som visserligen har säsongens kortaste bortaresa framför sig, stod som favoriter. I mina ögon 50/50 som bäst för bortalagets räkning och då ses 2,45 på Täby som ett överodds och spelas därefter.

/Puyol