Hämtar ett objekt från helgens Allsvenska omgång. Vi har en match framför oss på Södertälje IP där Syrianska tar emot nykomlingen Öster. Väljer att testa samma spel som senast när syrianerna var inblandade, blir troligtvis lite svårare att kamma hem det den här gången men oddset lockar alltjämt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Syrianska – Öster
  • Spel: Hemmalaget att inte göra mål
  • Odds: 3,30 @ Betsafe
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 16.00

Syrianska är nederlagstippade av även expertisen även i år, kanske än mer kraftigt att jämföra med föregående säsonger då man har tappat ett flertal kompetenta spelare, där Johan Arneng sticker ut framförallt. Inledningen har varit sådär då man alltjämt är nollat efter två omgångar, men insatsen mot AIK var ett steg i rätt riktning då man lyckades ta poäng i en väldigt svår match. Öster är den klassiska nykomlingen som har hittat tillbaka till Allsvenskan där introt har varit godkänt med två raka kryss. Fina lovord inför säsongen då man var överlägsna i Superettan ifjol och känslan är att man har det som krävs för att hålla sig kvar.

Syrianska saknar Rabi Elia i backlinjen medan Öster kommer till spel med samma trupp som senast med undantag för Andreas Wihlborg som är skadad.

Den starka insatsen senast till trots, Syrianska går troligtvis en tuff säsong till mötes. Senast spelade vi på att laget skulle bli nollat och jag kommer ge det ytterligare ett försök. Jag skulle nog tro att Syrianska kommer vara det laget som har gjort minst mål framåt när vi väl har sammanfattat årets Allsvenka serie. Man har endast en kontrakterad anfallare i truppen (Dinko Felic, bilden) som i grunden inte är någon större målskytt och man har tappat en hel del komplement bakom honom samt ytterligare lite anfallskraft. Risken finns att det låser sig när man inte har någon som erbjuder löpningar i djupled och det kommer bli många bollar på en gänglig target. Senast fick man en del möjligheter till att ställa om mot ett AIK som ville gå framåt på sin hemmaplan, något det blir mindre utrymme för här. Mycket vilar på Sharbel Touma och Louay Chanko och deras kreativa fötter samt skytte utifrån, där den förstnämnde har varit skadad under stora delar av försäsongen, därmed frågetecken på formen.

Öster har släppt in 3 mål så här långt, men rent kollektivt har försvarsspelet sett bra ut, där några individuella misstag som man inte såg alltför ofta förra året har ställt till det. Senast stod man upp på ett väldigt bra sätt mot Helsingborg, som har ett par vassa lirare framåt, på ett imponerande sätt där baklängesmålet egentligen kom ur ingenting. Tillskillnad från motståndet har man även förstärkt sitt lag med bl.a. ett par defensivt inriktade pjäser, däribland Josef Elvby och Juan Robledo, där den sistnämnde har kapacitet att plocka bort huvudspelet på Felic i hemmalaget.


Tätt och snålt är min spontana känsla, där jag återigen vill tro att hemmalagets anfallsspel kan få svårt att hävda sig. Det är ingen slump att man inte har gjort något mål på 180 minuter där man kan få svårt att etablera något även här innan det lossnar längre fram. En låg insats på Syrianska att inte göra något mål i den här matchen.

/Puyol