Den absolut sista omgången av Allsvenskan spelas denna söndag innan vi väntar in ett uppehåll på dryga halvåret. Ett fåtal lag har fortfarande något att spela om där en mästare ska utses samtidigt som vi ännu inte vet vilket lag som tvingas kvala för att hålla sig kvar. Från Södertälje hämtas en spelarspecial där jag väljer att förlita mig på en spelare som har gått i bräschen för sitt lag här på slutet.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan, Sverige
  • Match: Syrianska – Kalmar
  • Spel: Sharbel Touma, målskytt
  • Odds: 3,80 @ Unibet
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 15.00

Syrianska har inför den sista omgång 2 poäng till godo på GIF Sundsvall på kvalplatsen. Men i och med att man har sämre målskillnad så måste man vinna dagens match ifall ”Giffarna” skulle lyckas med detsamma i hemmamatchen mot topplaget BK Häcken. Syrianerna kommer från tre raka kryss där prestationerna stundtals har varit väldigt bra under långa perioder, något som man dock inte har klarat av att hålla i 90 minuter. Kalmar däremot har nu, sedan ett antal omgångar tilbaka, inget märkvärdigt att spela för i mitten av tabellen. I ett avslappnat läge har man dock gjort några klart godkända insatser, bl.a. lyckades man besegra Häcken borta på Rambergsvallen.

Södertälje-laget saknar bl.a. Sleyman i backlinjen sedan tidigare. Kalmar kommer till spel utan Araajuri, Israelsson och Mendes. Djordjevic är tillbaka i mittlåset efter avstängning senast.

Väldigt starkt av Syrianska som återigen kan spela sig kvar i Allsvenskan. Laget i sig blandar och ger väldigt mycket i matcherna. Ryggraden i gruppen däremot, där veteraner som Sharbel Touma, Louay Chanko, Johan Arneng och Haris Skenderovic, har höjt sig när det har behövts som mest och är starkt bidragande orsaker till att man är i en duglig position inför den sista omgången. Just en av dessa spelare skulle jag vilja fokusera extra på när oddset på hemmalaget inte lockar fullt ut.

Sharbel Touma, har från sin position som ytter, skrapat ihop 7 mål under säsongens gång och med det delar han ledningen i den interna skytteligan tillsammans med Dinko Felic. Lagkaptenen har tagit ett stort ansvar och har nu gjort det enda målet för laget i två raka matcher efter riktigt fina avslut. Han har riktigt bra tillslag på bollen, något han får chansen att utnyttja från sin offensiva utgångsposition där han oftast kommer inåt i banan. Han brukar även vara inblandad i de fasta situationerna.

__________________________________________________________________________

Skulle hemmalaget göra mål i matchen så är det långt ifrån otänkbart att det är ”Shabbe” som bidrar, och som lagets bästa avslutare är jag något förvånad över att ett antal spelare i laget står i lägre odds. Jag spelar på att kaptenen får hänga dit den på nytt.

Spelar på ytterligare en målskytt i matchen, och det på lagkamraten Dinko Felic. 3,30 betalar även det på Unibet, spelas med 1/10 units.

/Puyol