Syrianska har spelat upp sig och har nu 2 raka segrar bakom sig. Man tar emot ett ruskigt formtoppat Helsingborg här och i mina ögon ska det inte vara något snack om vilket lag som vinner.

Syrianska – Helsinborg
Spel: Helsingborg Ö 1.5 mål
Odds: 1.85 @ Betway
Insats: 4/10
Spelstopp: 17.30

Syrianska inledde Allsvenskan med 1 inspelad poäng och 0 gjorda mål i lagens fyra första matcher men nu har man tagit 2 raka segrar mot Norrköping och krisdrabbade Djurgården. Jag drar inte för stora växlar av dessa två segrar då det inte varit mot motstånd som varit i fin form direkt. Nu möter man desto tuffare motstånd och då lär man få det jobbigt i defensiven. Senast i bortamatchen mot Djurgården spelade man smart när man tightade till defensiven på ett bra vis och utnyttjade sina lägen i offensiven. Men jag drar inga större växlar av det då Djurgården hade kaos i sin klubb inför den matchen med avhoppande tränare osv… Syrianska såg dock inte vassa ut i offensiven utan saknaden av bland annat Sharbel Touma var stor senast. Det var alldeles för mycket slarvpassar av laget och uppspelsfasen gick trögt och det håller knappast mot ett formtoppat Helsingborg! Defensiven har varit helt okej för Syrianska i inledningen av säsong men nu möter man tufft motstånd igen och likt bortamatchen mot IFK Göteborg (0-2 förlust) så tror jag man väger för lätt mot de tuffare lagen i serien…

Helsingborg inledde Allsvenskan med att köra över Djurgården med 3-0 hemma på Olympia. Efter den matchen fick laget en formdipp där man åkte ur Svenska cupen mot blåvitt, kryssade borta mot Öster (1-1) och förlorade chockande mot Mjällby hemma med 2-1. Efter den matchen vaknade laget rejält och framförallt lagets offensiv har vaknat då man har 3 raka segrar och fina 11-2 i målskillnad på dessa matcher. Man har kört över BP (0-2) och Norrköping (1-4) på bortaplan plus att man körde över Gefle (5-1) hemma så formen ska vara riktigt god hos Helsingborg som visat att man har fin kapacitet såväl offensivt som defensivt. Man har flera spelare som visat härlig form den senaste tiden då båda anfallarna Robin Simovic och Bedoya fått göra mål plus suveräna mittfältarna Mattias Lindström (Skytteligaledare i serien med sina 6 mål), David Accam och May Mahlangu och Ardian Gashi imponerar för dagen.  


Formstarke Mattias Lindström gör minst 1 mål här!

Rent historiskt har Helsingborg haft lätt för Syrianska då man vunnit de 4 senaste mötena med Syrianska. Värt att nämna är att man vunnit bortamatcherna med 1-3 och 1-2 så vi får hoppas man fortsätter göra minst 2 mål i alla fall.

Syrianska får klara sig utan försvararen Christian Demirtas som är avstängd här. Sharbel Touma missade matchen mot Djurgården senast och det är oklart om han kommer till spel här eller ej, samma gäller Sebastian Rajalakso som dragits med en känning i baksidan av låret sedan matchen mot Norrköping. Tillbaka i truppen är Isa Demir som dragits med skadebekymmer i ca 2 år nu, återstår att se om han får någon speltid här eller ej…
Helsingborg kommer till spel med samma startelva som senast.

Summering:
Syrianska inledde Allsvenskan svagt men har spelat upp sig på slutet med 2 raka segrar men man har mött ett Norrköping som svajar rejält i prestationerna och ett Djurgården som var i kris när lagen möttes. Nu möter man ett ruskigt formstarkt Helsingborg som sprudlar av självförtroende och som dessutom haft lätt för Syrianska den senaste tiden. Så länge Helsinborgs offensiv imponerar som den gör i dagsläget så tror jag starkt på att man besegrar Syrianska på bortaplan! 

Jag tror Helsingborg kommer pressa Syrianskas försvar tidigt i uppspelsfasen likt man gjort tidigare bortamatcher och med tanke på Syrianskas slarv den senaste tiden i just uppspelsfasen så tror jag HIF kommer kunna utnyttja detta och vinna på ett komfortabelt vis här! Man har visat en härlig effektivitet i offensiven som öser in mål för dagen. 2 mål bör man lösa här!