Allsvensk fotboll på Södertälje IP:s konstgräs där de nederlagstippade Syrianerna gästas av ständigt underskattade BK Häcken från Göteborg. Saker och ting ser något mer lovande ut för det ena gänget och valet blir därefter. Dags att leverera nu, gubbar!

  • Match: Syrianska-Häcken
  • Spel: Häcken över 1,5 mål
  • Odds: 1,95 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 14.00

För att utveckla avslutningen på introt så kunde Häcken ha fått bättre utdelning på sina målchanser de gångerna jag själv har rekommenderat spel på dom. Bl.a. i bortamatchen mot Kalmar samt derbyt mot Blåvitt (Waris målskytt). Trots detta så är de gulsvart randiga ett av Allsvenskans målgladaste lag så här långt vilket bådar gott om man bara fortsätter skapa chanser.

Som jag har varit inne på tidigare så har detta Häcken, där det är relativt skadefritt, ett väldigt intressant och spännande lag på många positioner i den offensiva delen av banan. Den hypersnabbe anfallaren Abdul Majeed Waris är den som har utmärkt sig mest med 4 mål så här långt.

Syrianska kommer med 0-7 och 3 raka förluster. Varje match är dock en ny historia, men det gör inte situationen mindre farlig här. Så här långt tycker jag att man har agerat väldigt försiktigt och defensivt på resande fot (t.ex. Malmö borta där siffrorna kunde ha blivit större än 0-2) för att sedan bjuda upp mer på hemmaplan. Idag förväntar jag mig att man, i vanlig ordning, kommer kliva lite högre upp i banan vilket kommer ge utrymme för ett kvickt och kreativt bortalag.

Mittlåset med Skenderovic/Jawo är något stabbigt och jag misstänker att den tidigare nämnde Waris kommer gilla läget. Visserligen så har skadesituationen i backlinjen lättat något mot slutet men trots det så kommer nog Lasse Staw tvingas till några bra ingripanden i målet denna lördag om det ska bli några poäng.

Går man på historiken så har göteborgarna ett hyfsat övertag på motståndarna sedan förra säsongen då man vann med 5-1 här i Södertälje och sedan även med 4-0 hemma. Jag gillar bortalagets anfallsspel och de får mitt förtroende även här.

Kör även på två sidospel för mindre insatser:
Häcken över 2,5 mål 4,00 (Bet365) 0,5/10 units
Abdul Majeed Waris målskytt 2,95 (Expekt) 1,5/10 units

/Puyol