Den Allsvenska fotbollen följer upp gårdagens Stockholmsderby med hela fem matcher på menyn ikväll. För egen del väljer jag att fokusera på mötet i Södertälje där Syrianska tar emot BK Häcken. Testar ett spel till dryga 2 ggr insatsen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Syrianska – Häcken
  • Spel: Häcken över 1,5 mål
  • Odds: 2,10 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00

Syrianska, som förväntades få det tufft inför, innehar kvalplatsen i nuläget med ytterst knapp marginal till lagen nedanför strecken. Det fanns bra såväl som dåliga saker att ta med sig från krysset senast mot Brommapojkarna, man skulle dock må bra av att öka på poängskörden då segrarna kom i omgång 5 och 6, därefter har man gått något sämre. Häcken är också pressat där förväntningarna var något högre ställda inför säsongen. I nuläget är man endast 3 poäng före kvällens motstånd där bortaspelet har varit förvånansvärt svagt. Man har varit otillräckligt mot både Gefle och Helsingborg, matcher som inte har gett mer än en poäng och 7 insläppta mål.

För Syrianskas del så utgick Sharbel Touma skadad senast och han saknas förmodligen även ikväll. Även Loauy Chanko är avstängd, två viktiga kuggar hos hemmalaget. Ytterligare någon skada sedan tidigare på mindre framstående spelare. Häcken har kaptenen Mohammed Ali Khan långtidsskadad sedan tidigare, där även Emil Wahlström och Ruben Ayarna lämnas utanför matchtruppen.

sz2b0c9c

Inledningsvis har Häckens anfallsspel inte varit fullt så lika effektivt som under fjolåret, framförallt utanför Rambergsvallen. Visserligen förlorade man förra säsongens skyttekung i Waris Majeed men det är inte riktigt där skon klämmer då ersättaren Moestafa El Kabir har stått för 7 av lagets 11 mål. Det är framförallt defensiven som visar upp sina brister vilket har kostat en del poäng, så även anledningen till att den raka bortasegern väljs bort. Framåt så visar dock de gulsvarta från Hisingen intentioner till att hitta tillbaka till det vi känner igen där jag menar på att man kan bättre än så här, och det är även den här delen av spelet som ska vara lagets signum. Viktigt att man har fått tillbaka Martin Ericsson efter mindre skadebekymmer från start, där han stod för ett av målen senast.

Syrianska kan alltså komma till spel utan både Sharbel Touma och Louay Chanko. Två nyckelspelare på mittfältet där jag menar på att deras frånvaro även kan påverka det defensiva arbetet, där den sistnämnde har en mer central roll. Det kollektiva försvarsspelet hos hemmalaget skulle jag i överlag vilja lyfta fram som skapligt och så även vägvinnande under en bra dag, något som kan rubbas ikväll. Utan sina två främsta passningsspelare tror jag nog att potentialen till ett antal bolltapp finns där, något ett omställningsstarkt motstånd kan utnyttja. Om man sedan väger upp motståndets svaga facit på resande fot, så är inte Syrianska särskilt framgångsrikt hemma i Södertälje heller. Till viss del, kan man påverkas av att man inte spelar lika försiktigt här som på bortaplan.

De båda lagen har nog något blandade känslor för varandra, där det ena laget trivs bättre än det andra. Det har spelats 4 matcher de båda lagen emellan i Allsvenskan de två senaste åren där Häcken har vunnit samtliga med den förkrossande målskillnaden på 16-3.


Överspelet på Häcken spelas med medel. Bortalaget att stå för minst två mål, dvs.

/Puyol