Bottenmöte mellan Syrianska och Gefle. Jag tror vi kan förvänta oss en riktig tråkig tillställning mellan två lag som är livrädda för att förlora och mycket talar för en delad pott här. 0-0, 1-1? Jag har saken klar för mig och väljer ett spel här!

Syrianska – Gefle
Spel: Under 2.5 mål i matchen
Odds: 1.75 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Syrianska har haft problem inledningsvis av årets Allsvenskan då man ligger näst sist i tabellen med 8 inspelade poäng än så länge. Motståndarna för dagen, Gefle, har 9 inspelade poäng så man kan kalla den här matchen för ett bottenmöte.

För 3 matcher sedan åkte Syrianska ned till Blekinge för match mot Mjällby och det slutade med storförlust (1-4). Man hamnade i ett tidigt underläge och efter det återhämtade man sig aldrig och i de två senaste matcherna har man inte direkt imponerat då man spelade 1-1 borta mot bottenkollegan Brommapojkarna och nu senast åkte man på stryk hemma mot Häcken med 0-3. Båda dessa matcherna har sett likadana ut då man fört spelet och skapat många chanser i första halvlek för att knappt orka spela i andra halvlek och därmed tappat matcherna. Nu möter man en bottenkollega och givetvis ökar poängchanserna avsevärt då men man är oerhört ojämna i sitt spel och man har stora bekymmer i sina avslut. Man har gjort 6 mål på de 10 inledande omgångarna och det är riktigt dåligt!

Gefle är ett riktigt krigarlag som aldrig är med uppe i toppen och slåss men som alltid klarar sig kvar i Allsvenskan. I år är man återigen indraget i bottenstriden efter 10 omgångar. För 3 matcher sedan åkte laget på storstryk borta mot bottenkollegan Brommapojkarna då man förlorade med 4-1. Efter den matchen valde man att ändra om i laget och man började spela med en 3-5-2 uppställning där ytterbackarna ska vara mer defensiva än offensiva vilket ska skapa stabilitet i försvaret. Den första matchen med taktikten slutade 2-2 borta mot Häcken efter en okej match och det märktes väl att det var lite oro i försvaret men i matchen efter det satt taktiken klockrent när topplaget IFK Göteborg kom på besök. De lyckades inte skapa mycket framåt tack vare Gefles tighta defensiv och matchen slutade 1-1 och Göteborgs mål kom efter en hörna. Till den här matchen lär Gefle fortsätta med sitt tigha försvarsspel och mot ett Syrianska bör man kunna täppa igen helt och hållet! Offensivt känns Gefle inte särskilt vassa och i en match som denna när man lär ägna sig mycket åt kontringsspel så blir jag inte nervös då man känns alldeles för långsamma i omställningarna. Enda hotet från Gefle är väl snabbe Simon Lundevall som hoppade in från bänken och spelade fram till 1-1 målet mot Göteborg senast.


secondColumn
Syrianska har problem i sin offensiv när inte Sharbel Touma finns med!

Återigen ett stort frågetecken kring hans medverkan…

Syrianska får tillbaka Louay Chanko som var avstängd senast och det är fortsatt oklart huruvida viktige Sharbel Touma kommer spel eller inte.
Gefle kommer till spel med samma lag som senast plus att Joachim Adukor är tillbaka från skada.

Värt att nämna är att Syrianska har gått mållösa från 4 av sina 5 hemmamatcher den här säsongen…

Kort summering:
Syrianska känns inte särskilt heta för dagen och man verkar bara orka första halvlek varje match innan man tröttnar och lagets spel avtar. Nu ställs man mot ett defensivt och tight Gefle som lär backa hem med större delen av lagen i inledningen av matchen. Känslan är att första halvlek slutar mållöst trots övertag från Syrianska. Gefle är ett typiskt lag som väntar ut sina motståndarna för att sedan försöka kontra sönder dem i andra halvlek och ikväll lär det inte vara något undantag. Syrianska har dock sett helt okej ut i sina defensiv medans Gefles offensiv inte känns vass över huvudtaget så underspelet i den här matchen känns klart befogat!