Ett svenskt inslag också, där ett objekt hämtas från dagens enda match i Allsvenskan. Ett Syrianska som väntar in dödsstöten tar sig an Brommapojkarna som har chansen att bibehålla sin position på rätt sida om strecket – något jag tror att man fixar också när de väl går in till nästa omgång nu när det ena laget fortsätter att släppa in en hel del mål. Dubbla insatsen är taget.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Syrianska – Brommapojkarna
  • Spel: Brommapojkarna över 1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ Ladbrokes
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 16.00 28/9

Syrianska lyckades inte följa upp skrällen på Olympia i Helsingborg där man inkasserade en ny förlust i veckan, den här gången med Häcken som motståndare där man inte hade något att sätta emot. Nu under helgen, beroende på hur det går här och på övriga arenor, kan även den teoretiska chansen till fortsatt Allsvenskt spel vara borta. Brommapojkarna däremot har alltjämt det där kontraktet i egna händer där två raka hemmasegrar har fört upp laget ovanför strecket. Elfsborg besegrades under onsdagen där hindret till ytterligare en vinst, iallafall på pappret, kunde ha varit tuffare.

Syrianska har i vanlig ordning inte aviserat någon matchtrupp, utgår dock från att Sharbel Touma tvingas stå över på nytt. Alexander Michel och Gabriel Machado är borta sedan tidigare. Brommapojkarna kommer till spel med samma trupp som senast, vilket innebär att man återigen ställer upp utan Nicklas Bärkroth, Martin Falkeborn och Gabriel Petrovic.

dif11

Syrianska har 5 matcher kvar. Man måste vinna samtliga, vilket känns långt bort för ett lag som inte har lyckats spela in mer än 2 poäng i de 14 senaste matcherna, samtidigt som Öster på kvalplats inte får plocka mer än en poäng. Till det så har Södertälje-gänget massvis med mål att ta igen för att snygga till differensen. Syrianska kommer spela i Superettan nästa säsong, där insatsen nere i Helsingborg och ett turligt kryss hjälpte föga. Prestationen senast, och det mot ett Häcken som har haft svårt med målskyttet, flyttade laget ett antal steg tillbaka där man återigen såg ytterst håglöst ut. Uppgivet på många håll där jag förväntar mig en låg publiksiffra på IP. Drygt 1100 såg matchen mot Mjällby på plats, blir nog inte mycket mer idag.

Brommapojkarna stod för en svag inledning där den första halvan på 15 matcher inte gav mer än 2 fullpoängare för nykomlingen. Efter det har man haft en desto starkare period där man har stått för ett imponerande lyft, där spelet har varit något mer vägvinnande de senaste veckorna. BP har vuxit sig in i den Allsvenska kostymen och faktum är att endast ett lag (IFK Göteborg) har plockat fler poäng på sin hemmaplan, vilket nämner en del om att bortaspelet har fällt lagets chanser till att placera sig högre upp i tabellen.

BP är seriens svagaste bortalag där den enda vinsten plockades i hemmamatchen mot Djurgården som flyttades till Tele2. Det jämnas dock ut av att Syrianska har förlorat 10 av 12 matcher hemma i Södertälje. Man har ännu inte hållit nollan här på konstgräset, ett underlag som motståndet bemästrar väl, där man har släppt in minst 2 mål i 8 hemmamatcher i följd.


Hugget som stucket mellan den raka bortasegern alternativt överspelet, där jag ändå väljer att gå på det sistnämnda. BP har endast hållit nollan i 2 av 13 matcher utanför Grimsta, men där hemmalagets försvarsspel får ses som än mer ineffektivt. Bortalaget måste ändå ges klart dugliga chanser till att stå för mer än ett mål här. Brommapojkarna att göra 2 mål eller fler spelas strax över medel.

Väljer att testa minimum-insatser på formstarka lirare hos bortalaget, så även lagets främsta målgörare under den pågående säsongen:
Andreas Eriksson målskytt 3,85 (Unibet) 1/10 units
Mauricio Albornoz målskytt 4,30 (Unibet) 0,5/10 units

/Puyol