I den 18:e omgången av Allsvenskan är det dags för ett av säsongens överraskningslag, Åtvidaberg, att bege sig mot Södertälje för att spela en bortamatch mot Syrianska. Här tror jag att bortalaget har mycket goda vinstmöjligheter och mitt spel i den här matchen kommer naturligtvis att bli där efter.

  • Match: Syrianska – Åtvidaberg
  • Spel: Åtvidaberg (Insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 1,80
  • Insats: 5/10
  • Bolag: Unibet

Jag nämnde snabbt att jag ser Åtvidaberg som en av överraskningar i den här upplagan av Allsvenskan. Med tanke på att man är nykomling har man spelat in väldigt många poäng. Hela 26 stycken poäng har det blivit. Dessutom spelar man också en mycket underhållande fotboll. Framförallt hemma på Kopparvallen har man ett otroligt bra passningsspel. Det stora problemet har varit bortaspelet, och närmare bestämt, spelet på naturgräs. Senaste matchen mot GAIS visade man dock upp att man kan spela bra fotboll även på vanligt gräs. Den matchen slutade 2-2.

I Åtvidaberg kan vi också hitta ett av Allsvenskans allra hetaste anfallspar. Magnus Eriksson och Viktor Prodell. Den förstnämnda har kommit igång rejält och nu gjort nio stycken mål medan Viktor Prodell ligger på andraplats i Skytteligan med sina tolv gjorda mål. Tillsammans 21 mål vilket alltså är 60 % av Åtvidabergs målproduktion den här säsongen.

Ett lag som jag förväntade mig mycket mer av den här säsongen är just Syrianska. Man har trots allt en hel del namnkunniga och väldigt duktiga spelare som Johan Arneng, Sharbel Touma och Louay Chanko. Men en hel del skador har ställt till det för Melkemichel och hans Syrianska. Nu får man koncentrera sig på säkra ett allsvenskt kontrakt. Efter EM-uppehållet har Syrianska varit svaga. Senast mot Gefle lyckades man dock vinna med 1-0, men dessförinnan hade man bara lyckats ta en enda poäng på fyra matcher (Djurgården 1-1).

Det här tror jag kommer bli en väldigt öppen matchbild vilket till slut kommer väga över till fördel för Åtvidaberg med sina otroligt vassa forwards i Eriksson och Prodell. Som bekant spelas matchen på konstgräs vilket gör att vi inte behöver ta hänsyn till den dåliga insamlingen av poäng som Åtvidaberg ligger inne med på naturgräs.

/Mikel