Birmingham gjorde en slätstruken insats igår och vi riktar istället våra blickar mot det Allsvenska kvalet. Jag lägger en peng på ett av lagen här.

  • Match: Syrianska – Ängelholm
  • Tips: 1 (1×2)
  • Odds: 1,85 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 30/10 17.20

Analys:

Syrianska har stor press på sig idag då laget från allsvenskan alltid ”ska” vinna mot lag från den lägre serien. Dom förlorade senast nere i Ängelholm trots att dom tog ledningen i början av andra halvlek. Förlust alltså med 1-2 men Syrianska hade ett par bra chanser att kvittera i slutet. Truppen är dock stark och dom skall vara det starkare laget av dessa två. Man har under säsongen haft mängder av skador  på spelare men nu har dom flest börjat komma tillbaks, vilket kan bli viktigt i sådana här matcher. Nu har Syrianska fördelen av hemmaplan och det tror jag kommer att betyda mycket. Laget är klart mycket bättre hemma än borta och trots att laget nu har kniven på strupen så tror jag att dom kniper en vinst här.

Ängelholm har gjort en kanonsäsong och chockade de flesta när laget vände och vann senast hemma mot Syrianska. Då hade man hemmaplan och lite flyt i vissa situationer. Bl.a. gjorde man mål på frispark och mötte faktiskt också ett relativt håglöst Syrianska. Nu har man en mycket svår bortamatch mot Syrianska att se fram emot, ett Syrianska som slagit lag som Kalmar, Örebro, Mjällby och Norrköping den här säsongen. det är inget snack om att det blir en tuffare match för skåningarna. Ängelholm släppte in ett mål på hemmaplan, vilket kan visa sig bli väldigt ödesdigert. De är inte på något sätt bortspelade från Allsvenskan och laget kommer att kämpa och göra allt de kan i den här matchen. Tyvärr tror jag inte att laget räcker till över 90 minuter.

Det är inte helt omöjligt att det blir 2-1 och då har vi en förlängning att vänta, något som i alla fall jag skulle se fram emot.

Lycka till!

//Josef