NSW Premier League i Australien börjar gå mot sitt slut och viktiga poäng står på spel. Hemmastarka Sydney Olympic tar emot serieledande Blacktown City. Jag har hittat ett spel jag gillar skarpt, och då oddset sänks i skrivandes stund så tar jag det lite kortare idag.

  • Match: Sydney Olympic – Blacktown City
  • Spel: 1X
  • Odds: 1,82 @ Unibet
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 07:00

Sydney Olympic är ett av de bättre lagen i New South Wales, och på hemmaplan är man ruskigt bra. Borta har man inte fått det att fungera riktigt som man vill, men framför hemmafansen gör man oftast jobbet. Man är tillsammans med Blacktown City de representerande lagen i The FFA Cup som är en väldigt stor deal för de semiprofessionella lagen i Australien. Nu gäller det dock att plocka poäng i ligan också så man får lira finalspelen. De 5 bästa lagen i serien får fortsätta en miniserie mot varandra, och just nu ligger Sydney Olympic på 4e plats och en seger här skulle definitivt säkra en plats i finalserien. Man har 2 raka segrar och är inne i ett bra stim där offensiven ser riktigt bra ut, och spelar man som man brukar är chanserna till poäng goda.

Sydney_Olympic_FC.svgBlacktownCity

 

Blacktown City går som en maskin den här säsongen och leder serien med 6 poäng med 3 matcher kvar. Man kommer naturligtvis gå för seger här, men formen det senaste har varit usel. Man vann endast med 1-0 hemma mot jumbon som man egentligen borde krossa med 3-4 bollar, och dessutom har man flera poängtapp mot mittenlag det senaste. Inte nog med det så åkte man ur FFA Cup här om dagen mot Metrostars (1-2), och även om man var det bättre laget så fanns inte skärpan där i avsluten samtidigt som det är två försvarsmissar som leder till baklängesmål. Blacktown känns ofokuserade för tillfället, och frågan är om man verkligen kan studsa tillbaka mot Sydney Olympic borta? Det är fullt möjligt, men inte så troligt som oddset pekar på.


Blacktown är snäppet bättre men Sydney Olympic har bättre form samt att man har är ruggigt bra på hemmaplan. Blacktown står i runt 2x degen vilket är alldeles för lågt, Sydney Olympic att ta poäng spelas.