Operastaden Sydney hälsar Nya Zeelands stolthet Wellington Phoenix välkomna i en match som på förhand ser ganska jämn ut enligt mig. Hemmalaget står som ganska klara favoriter, och värdet ligger helt klart i bortalaget här.

  • Match: Sydney FC – Wellington Phoenix
  • Spel: Wellington +0.75
  • Odds: 1,825 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 10:00

Sydney FC var riktigt bra förra säsongen, men det offensivt skickliga laget är som bortblåst den här säsongen, och de poäng som Sydney tar är tack vare deras stabila defensiv. Vi hittar Sydney på en 4e plats med raden 3/3/1 och 8:6 i målskillnad. Man har haft otroligt flyt i 2 av 3 vinster och en fjärdeplats ska man vara tacksamma för. Att man är svårslagna är det dock inget snack om, man har endast förlorat mot ligans gigant i Melbourne Victory, och förutom det så har man släppt in 2 mål på 5 matcher. Men som sagt, deras offensiv är bedrövlig. Skickliga spelare finns att tillgå, men man är alldeles för statiska och det finns ingen kreativitet framåt. Coach Graham Arnold har dessutom gått ut och sagt att han ska spela några yngre spelare i den här matchen eftersom förra matchen borta i Perth var så varm och utmattande. O’neill och Hoole är väl troligast att starta i sådana fall, och det är inga dåliga spelare, men det är ingen fördel för Sydney hur som helst.

sydneyfcwellington

Wellington Phoenix är väldigt jämna och gör sällan plattmatcher. Vi hittar dem på en 6e plats med raden 3/1/3 och målskillnaden 12:13. För två matcher sedan vann man hemma mot Adelaide med 4-2 trots tunga avbräck, och nu senast stod man upp bra borta mot Wanderers men föll på målsnöret i en 2-1 förlust. Nyckelspelarna Krishna och Bonevacia är i storform och är två av ligans bästa spelare på sina bästa dagar. Senast fick man mittbacken Sigmund skadad, och om han saknas är det mest ett avbräck i hans rutin samt huvudspel, men överlag finns det goda ersättare. Wellington kommer stå upp bra mot Sydney, och man har nog större chans att plocka poäng än vad bolagen tror.


Sydney är överskattade varje match, och man lär fortsätta vara det ett tag framöver. Fram tills bolagen inser att Sydney inte är titelkandidater så kommer jag att spela emot dem. Vi får ett fint odds på Wellington i den här matchen, och dessutom får vi halva insatsen tillbaka vid uddamålsförlust.