Obesegrade Sydney FC tar emot serieledarna Perth Glory i en match som bör vara den mest sevärda den här veckan. Det här är två lag som är roliga att kolla på, och lär få se en underhållande och fartfylld match där båda lagen går för vinst!

  • Match: Sydney FC – Perth Glory
  • Spel: Sydney FC -0, 0.5 (-0.25 asian handicap)
  • Odds: 1.825 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

Sydney FC är tillsammans med Melbourne Victory det enda laget som är obesegrat efter 8 omgångar. Man har 4 vinster och 4 oavgjorda, och då har de oavgjorda resultaten kommit mot de bättre lagen i Melbourne City (premiären när David Villa var med i City), Adelaide, Melbourne Victory samt derbyt med Wanderers. Vinsterna har varit imponerande, man inledde med att vända 0-2 till 3-2 i det första Sydney-derbyt, och sen vann man borta mot Brisbane Roar med 0-2. En enkel seger togs senare mot Mariners med 2-0 hemma, sen bortaslog man Melbourne City kontrollerat med 1-2 vilket var väldigt starkt. Det som har utmärkt Sydney hittills är deras balans mellan försvarsspel och anfallsspel, coach Graham Arnold har lyckats få fram ett stabilt Sydney som både håller tätt bakåt och gör mål framåt. Ett litet avbräck kom dock i landslagsuppehållet då unge Corey Gameiro drog på sig en säsongslång skada, men man har ändå visat att man är bra, speciellt med tanke på att man har en otrolig bredd i offensiven. I derbyt senast så blev vänsterbacken Abbas skadad för säsongen, men tur för Sydney är att man har värdiga ersättare även på den här positionen. Man saknar även mittbacken Ryall som dragit på sig 5 varningar och därmed blir avstängd. Sydney FC har spelat bra hittills alltså, och jag tror att man har vad som krävs för att slå Perth Glory på hemmaplan.

sydneyfcperth-glory

 

Perth Glory har verkligen överraskat hittills då man har 6/1/1 efter 8 omgångar. Förlusten kom borta mot Adelaide där man inte hade så mycket att säga till om, och det oavgjorda resultatet kom senast mot Brisbane då man hade 0-1 till den 86e minuten då Brisbane kvitterade. Det jag dock undrar över Perth Glory är hur man klarar sig mot de bästa lagen, för hittills har man mött medelmåttigt motstånd, speciellt på bortaplan. Förutom då mot Adelaide, och där blev man faktiskt utspelade och förlorade med 2-0, och då ska det sägas att jag tycker Sydney FC är jämbördiga med Adelaide. Perth ligger så långt västerut man kan komma i Australien, och därför är det sällan stor bortapublik när man spelar på hemmaplan, detta gör att man får en liten extra hemmafördel. Vänder vi på det så har man inte många fans med sig på bortamatcherna vilket gör att man är klart bättre hemma än borta. Deras största anfallsvapen den här säsongen har varit fasta situationer. Man skapar mycket hörnor och frisparkar vilket man utnyttjar riktigt bra. Mot Brisbane Roar senast blev Youssouf Hersi skadad och han är tveksam till spel den här matchen, och då ska det sägas att han är deras bästa spelare enligt mig. Han tappar sällan bollen, han kommer ofta förbi sin gubbe. Men framförallt så skapar han många fasta situationer åt Perth, något som ersättare som t.ex Nichols inte gör lika bra.  Jag tror inte Hersi kommer till spel här då den här matchen spelas redan på Torsdag, möjligtvis att han får vara med på bänken. Men även om han är med så tror jag Sydney är för bra, för kollar vi på hur Perth Glory spelade mot Adelaide så ska man inte ha mycket att hämta mot Sydney heller. Perth Glory spelade 2-2 i cupen mot Melbourne Victory, men det var på hemmaplan, och som sagt så tror jag inte Perth Glory ska ha något att hämta borta mot topplagen.


Sydney FC har imponerat hittills både defensivt och offensivt och jag  tror att Perth Glory kan få problem här. Perth Glory är mycket bättre hemma än borta och deras två poängtapp så här långt har kommit på bortaplan. Sydney har vunnit 4 raka hemmamatcher mot Perth Glory med 2-1, och har endast förlorat 2 av 14 totalt. Som sagt så tror jag inte Perth Glory kommer klara sig lika bra mot topplagen den här säsongen som man gör mot de lite sämre lagen. Sydney FC spelas därför med handicap -0, 0.5 (även kallat -0.25) där vi får halva insatsen tillbaka vid oavgjort. Full vinst om Sydney vinner och full förlust om Perth vinner.

Twitter @MrBwino & @spelaspelse