Sydney FC ska spela sin första match på WIN Stadium, och på andra sidan planen står Newcastle Jets. Det här är två lag i behov av poäng, Sydney som måste bättra på sin dåliga form och Jets som måste börja klättra i tabellen för att ha en realistisk chans på slutspel. Hur poängen fördelas återstår att se!

  • Match: Sydney FC – Newcastle Jets
  • Spel: Sydney Först till 2 mål
  • Odds: 2.15 @ WilliamHill (spelvärt ner till 2.05)
  • Insats: 2.5/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

Sydney FC har ett bra lag, men har haft lite otur med skador. Man började säsongen bra då man var obesegrade i de 8 första matcherna, men man har nu 6 raka matcher utan vinst… MEN! Man har haft ett svårt spelschema och marginalerna har inte varit med dem trots flera bra insatser, så det finns positiva saker att hämta även om resultaten har varit lite sämre. Nu har man chansen att vända den negativa trenden då man möter ett ganska mediokert Newcastle Jets som jag tycker att man borde slå alla dagar i veckan på hemmaplan. Man brukar skapa en del målchanser, och eftersom Jets inte är jättevassa defensivt så tror jag att den här matchen kan passa Sydney bra. Man saknar Gameiro, Abbas, Ognenovski & Antonis.

sydneyfcnewcastle-jets

 

Newcastle Jets började visa positiva tendenser för några veckor sedan då man tog sin första vinst hemma mot Adelaide United. Det känns dock som att man har fallit tillbaka lite igen och att problemen fortsätter att radas upp, och det är främst försvarsspelet jag tänker på. Senast förlorade man med 2-5 på hemmaplan mot Melbourne City och man är fortfarande det laget som släppt in flest mål (2.15 mål/match), och det enda laget som släppt in mål i samtliga matcher. Man brukar inte stå för imponerande prestationer på resande fot och jag tror att man kommer få det riktigt svårt mot Sydney FC. På skadefronten ser det okej ut där det enda betydande avbräcken är mittfältaren Billy Celeski.


Sydney FC har en betydligt bättre och bredare trupp än Jets, så trots lite skador så ska man vinna här! Jag väljer Sydney Först till 2 mål eftersom det är bättre odds än Över 1.5 mål eller raka 1:an, jag tror nämligen att Sydney kommer ha ganska lätt att skapa målchanser mot Newcastle Jets, så det här spelet gillar jag skarpt!

ÖVRIGA SPEL:
Newcastle Jets Flest kort @ 1.75 (2.5/5 Units) - WilliamHill 
Sydney Flest hörnor (FT/FT) @ 1.91 (2.5/5 Units) - WilliamHill