Allianz Stadium är en av Australiens häftigaste fotbollsarenor, och det är här som Sydney FC är som bäst. Formen på hemmalaget är strålande, och nu möter man ett skakigt Central Coast Mariners. Men inbördes statistiken talar för Mariners som vann alla möten lagen emellan förra säsongen. Får kvalité eller statistik avgöra? Det återstår att se!

  • Match: Sydney FC – Central Coast Mariners
  • Spel: Sydney FC
  • Odds: 1,87 @ Ladbrokes
  • Insats: 4/5 Units
  • Spelstopp: 07:00

Sydney FC har öppnat säsongen strålande trots det svåra spelschemat, och med 2 vinster och 1 oavgjord så ligger man 3a i tabellen. Man imponerade stort i premiären mot Melbourne City, dock fick man oturligt med sig 1 poäng istället för 3. I Sydney-derbyt mot WS Wanderers vände man 0-2 underläge till 3-2 vilket var oerhört starkt, och jag kan inte påstå att det var orättvist heller, för man spelade helt strålande stundtals. Självförtroendet från derbyvinsten tog man med sig till bortamatchen mot Brisbane, man vann den matchen med 0-2 och man spelade ut Brisbane totalt i 90 minuter. Det ska även sägas att man saknade en av sina bästa försvarare i Petkovic mot Brisbane, men han är tillbaka till den här matchen. Man imponerar allt som oftast på hemmaplan, och nu när man dessutom har full trupp så är det inte mycket som kan slå Sydney för tillfället.

sydneyfccentral-coast-mariners

 

Central Coast Mariners brukar vara ganska jämna och stabila, något som jag inte har sett än så länge. Trots en 1-0 vinst i premiären hemma mot Newcastle Jets så imponerade man inte. Faktum är att Newcastle Jets nog var bättre sett till 90 minuter, men ledningsmålet av Duke i 93e minuten var viktigt för Mariners. I nästa match hemma mot Wellington hade man ett jätteläge att ta 3 nya poäng då Wellington på pappret är ett av de sämre lagen i serien, men man förlorade 1-2 efter en otroligt svag insats. Man slog bort väldigt onödiga passningar i premiären liksom matchen mot Wellington vilket resulterade i målchanser för motståndarna. Nu står man inför sin svåraste uppgift hittills, Sydney FC, och dessutom bortaplan där man inte alls är lika trygga historiskt. Central Coast har sitt bästa lag tillgängligt, men frågan är om det räcker för att ens ha en chans mot Sydney.


Sydney FC ser starkare ut än någonsin, och med sitt otroliga offensiva register så kan man slå alla lag även om det är hemma eller bortaplan. Dock är man alltid bättre på Allianz Stadium och Gameiro – Janko – Ibini spelar med stort mod och självförtroende här. Mariners har som sagt inte imponerat alls då man inte känns samspelta, och därför slår man borta väldigt många bollar. Mariners behöver spela ihop sig, men nu har man missat en omgång pga WS Wanderers ACL-match i veckan. Sydney har minst 60% chans till vinst här och ett mer korrekt odds hade varit 1.60-1.65.