När jag nu debuterar som rekare på Spelaspel.se så beger jag mig till Allianz Stadium, Sydney där hemmastarka Sydney FC tar emot Adelaide i kvartsfinalen av Westfield FFA Cup. Sydney FC som allt som oftast levererar på hemmaplan mot ett Adelaide som med sin höga press står för många mål både framåt och bakåt. Vi ställer klockan imorgon och förbereder oss för ett potentiellt målkalas!

  • Match: Sydney FC – Adelaide United
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1,746 @ PinnacleSports
  • Insats: 2.5/5 Units
  • Spelstopp: 10:30

Sydney FC imponerade stort under försäsongen och har definitivt tagit med den fina formen in i ligaspelet. Hemma i premiären fick man en pinne mot Melbourne City som inför säsongen är favoriter att kamma hem hela A-League. Att man i andra halvlek körde över Melbourne City totalt spelmässigt var riktigt imponerande även om man bara fick med sig en poäng. Detta följde man upp med att vända 0-2 underläge i derbyt mot Western Sydney Wanderers till 3-2. I cupen har det inte gått sämre, utan där har man bland annat slagit ut Melbourne City på bortaplan, då via förlängning efter 1-1 på fulltid. Sydney är ett lag som satsar på offensiven snarare än defensiven, ett tecken på detta såg vi när man fick in 4 offensiva pjäser inför säsongen i Bernie Ibini, Shane Smeltz, Alex Brosque samt Marc Janko. I de inledande matcherna har vi definitivt sett den offensiva kvalitén i dessa nyförvärven, men även Corey Gameiro som fanns i truppen sedan tidigare. Samtidigt som offensiven finns där har man kunnat se en del onödiga mål, inte minst i derbyt senast mot WS Wanderers där man släppte onödiga mål på markeringsmissar. Man har gjort mål i 7 raka tävlingsmatcher på hemmaplan, men man har även släppt in mål i 11 raka hemmamatcher. Faktum är att man endast höll nollan mot Newcastle Jets förra säsongen (hemma), ett Newcastle Jets som endast gjorde 12 mål på 13 bortamatcher. Samma tendenser kommer vi få se den här säsongen, ett Sydney som oftast kommer att behöva göra minst 2 mål hemma för att vinna. Sydney har sitt bästa lag tillgängligt och Graham Arnold har sagt att han går in för vinst här.

sydneyfcadelaide-united

 

Adelaide United kommer även dem från en framgångsrik försäsong där man slagit ut två stycken lag från A-League i FFA Cup, Wellington Phoenix med 1-0 och Brisbane Roar med 2-0, båda matcherna på hemmaplan. I A-League så här långt har man imponerat, vilket är ganska uppenbart då man slog fjolårets vinnare Brisbane Roar borta med 1-2, men även att man kryssade 1-1 mot en av segerkandidaterna Melbourne Victory hemma. I matchen mot Victory spelade man inte speciellt bra, men man skapade en del chanser och kunde gjort fler mål i den matchen. Men det som intresserar mig mest av Adelaide är att man vågar sätta hög press vilket lag man än möter. I premiären mot Brisbane pressade man så högt att man vann tillbaka bollen redan på motståndarnas planhalva, och då ska det sägas att Brisbane är ett av ligans spelskickligaste lag. Man spelar med 3 försvarare i en slags 3-2-3-1-1 uppställning som främst riktar in sig på offensiven. Att Adelaide’s höga press lönar sig har vi sett ofta, men det finns också en baksida med den strategin. När man möter bra lag (som t.ex Sydney) så är man otroligt sårbara när motståndarna spelar sig förbi pressen, och det är där stora delar av deras insläppta mål kommer. Anfallstrion Cirio – Djité – Pablo Sanchez är otroligt giftig framåt och kan skaka vilket försvar man än möter. Adelaide har alla ordinarie spelarna tillgängliga förutom mittfältaren Goodwin som dock kan ersättas bra.


Sydney är urstarka på Allianz Stadium och står ofta för mycket mål där. Adelaide backar inte hem oavsett vilket lag man möter, oavsett om det är hemma eller borta, och man går alltid för vinst. Båda lagen kommer ställa upp med bra lag, och vi kan förvänta oss mycket mål här, inte minst om vi får ett mål i första halvleken, för i sådana fall kan det bli kaos! Inbördes på Allianz Stadium har alla 6 matcher sedan 2010 gått över 2.5 mål, och det tror jag även det här mötet gör. Vilket lag som går vidare är alldeles för svårt att tippa, men eftersom kvartsfinalerna inte spelas i dubbelmöten så kommer båda lagen gå för vinst på fulltid här vilket jag tror kommer öppna upp för mål.