Allianz Stadium i Sydney är vattnad och klar inför ”boxing day” mötet mellan Sydney FC och Central Coast Mariners. Sydney på pappret ett topplag medan Mariners parkerar i botten av tabellen, men jag tycker inte skillnaden är så stor som oddsen visar. Värde på bortalaget med andra ord!

  • Match: Sydney FC – Central Coast Mariners
  • Spel: Central Coast Mariners +1.25
  • Odds: 1.952 @ PinnacleSports
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

Sydney FC, ett av ligans mest stabila lag. Man har två förluster på elva matcher vilket indikerar att man är ett svårslaget lag, och dessutom har man endast släppt in nio mål så här långt. Men sanningen är att man har stora problem den här säsongen, problem som gör att jag verkligen inte ser Sydney som toppkandidater till ligatiteln. Man har väldigt svårt offensivt, och man har gjort elva mål på lika många matcher, vilket inte håller om man ska vara att topplag. Jämför med t.ex Melbourne City som som gjort 18 mål mer än Sydney på bara 11 matcher… På senare tid har det dock sett lite bättre ut, mycket pga att deras stjärnimport Filip Holosko har kommit igång. Nu när Holosko är avstängd är jag rädd för att man tappar en del framåt igen, och även om man ska vara favoriter så har man blivit ruskigt stora favoriter, vilket jag tycker är fel. Man saknar dessutom anfallaren Shane Smeltz som normalt sett är ordinarie, men som visserligen inte varit speciellt het när han spelat.

Som sagt, Sydney ska vara favoriter, men jag tycker man är för stora favoriter. Med Holosko avstängd dessutom så ökar värdet på bortalaget enormt tycker jag, och jag går återigen emot Sydney den här säsongen.

sydneyfccentral-coast-mariners

Central Coast Mariners ligger sist i ligan med 5 poäng upp till Adelaide, det är med andra ord viktiga poäng som ska hämtas här av Mariners. Trots många riktigt bra matcher så har man svårt att antingen avgöra, eller att hålla tätt i viktiga lägen. Man har varit ytterst nära att besegra flera topplag, men dålig effektivitet eller slarv i försvaret har stoppat dem. Senast man mötte Sydney var man det bättre laget tills man fick en utvisad, men trots en man mindre stod man upp bra, men föll tyvärr tillslut ändå. Nu när man har full trupp så ska man kunna störa Sydney rejält, och frågan är om man inte till och med har god chans att vinna, om nu effektiviteten finns där dvs. Man har en bra coach och en tydlig spelidé som spelarna verkar fatta till 100%. Det är en tidsfråga innan Mariners börjar håva in poäng, och varför inte börja redan här?

Nu är nyckelspelaren Fabio Ferreira fullt frisk och lär starta på kanten. Mitch Austin som vanligt på andra kanten och O’Donovan som forward. Spelar Mariners lika bra som man brukar så sitter vi bra på Mariners handicap.


Jag vet inte om bolagen överskattar Sydney, eller underskattar Mariners… Men en sak är säker! Värdet ligger definitivt hos bortalaget, Mariners. Vi får en fin lina till ett bra odds, och jag spelar utan att tveka, inte minst när Sydney saknar sin bästa spelare offensivt.