OS-fotbollen rullar vidare och nu är vi framme vid semifinalerna. Brassarnas favoritskap har vuxit sig allt starkare nu när några av konkurrenterna har packat väskorna och rest hemåt, och det här är ytterligare en match som man ska vinna. Samtliga detaljer i brassarnas spel funkar däremot inte helt prickfritt vilket jag kommer basera kvällens spel på.

  • Match: Sydkorea-Brasilien
  • Spel: Hemmalaget att göra mål
  • Odds: 1,75 @ Betsafe
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45

”Hemmalaget” i det här fallet är alltså Sydkorea, som tog sig hit via straffar efter att ha besegrat Storbrittanien. Mycket fokus här kommer dock ligga på motståndet och dess brister, som sitter i försvarsspelet.

Innan mästerskapet drog igång så hade man stora förhoppningar på Brasiliens offensiv, en offensiv som har svarat upp med att producera 12 mål på 4 matcher. Inga konstigheter med det när man inte direkt har stött på några världsmästare, man har storfräsare som Neymar, Hulk och Pato i elvan samtidigt som man har råd att placera skickliga och extremt talangfulla spelare som Ganso och Lucas på bänken. Tycker dock att den sedvanliga, brasilianska lekfullheten framåt har bidragit till att det inte alls har sett särskilt stabilt ut bakåt och balansen i överlag känns något sådär.

Thiago Silva (bilden) är kanske världens bästa mittback, så även lagkapten och en av de överåriga spelarna i truppen. Men som en enhet så agerar man på ett något naivt och nonchalant sätt vid jämna mellanrum. Målvaktsspelet har inte varit någon höjdare heller sedan förstavalet tvingades kliva av pga skada innan turneringen drog igång och därefter så har varken Neto eller Gabriel gjort något vidare intryck mellan stolparna.

Efter 4 matcher har Brasilien faktiskt bara hållit nollan vid ett tillfälle, och det var mot ett odugligt Nya Zeeland. Utöver det så har man släppt in totalt 5 bollar fördelat på motstånden Egypten, Vitryssland och Honduras, vilket kanske viskar om att saker och ting inte riktigt har klaffat i det kollektiva försvarsspelet. Och kan dessa nationer måla på brassarna, så kan definitivt även kvällens motstånd hota under 90 minuters spel.

Brasilien är och ska givetvis vara stora favoriter till att gå vidare till finalen samt plocka hem sitt allra första OS-guld på herrsidan, men koreanerna är absolut inte ofarliga, och om brassarna gör det de ska göra och vinner här så tror jag inte att försvarsspelet blir den detaljen som har stuckit ut allra mest och det man blir ihågkommen för. Inte den här gången heller.

Hos samma bolag (Betsafe) kan man få 1,97 på båda lagen att göra mål, vilket är ett godkänt alternativ även det om man är inne på samma linje samtidigt som man vill krydda till det med en brasiliansk balja. Kika även in på kollega EasyBucks som även han sitter med ett spelförslag i denna match.

/Puyol