Vi är framme vid semifinal i OS-fotbollen och kvar är givetvis storfavoriterna Brasilien. Nu tar man sig an Sydkorea och jag går på målspelet som varit så lyckosamt på Brasilien hittills i turneringen.

  • Match: Sydkorea – Brasilien
  • Spel: Brasilien över 2,5 mål
  • Odds: 3,00 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Brasilien fick jobba rejält i kvartsfinalen mot Honduras och låg faktiskt under med 2-1 i början på andra halvlek. Men den ledningen varade inte ens i fem minuter innan Neymar smällde in en straff till 2-2, och sedan avgjorde Leandro med sitt 3-2 mål för brassarna. Det här spelet har alltså suttit i alla Brasiliens fyra matcher detta OS, och jag tror vi kan gå för femte raka här. Offensivt är det inget snack om att man håller en egen klass i den här turneringen, med spelare som Neymar, Pato, Leandro, Hulk, Lucas m.fl. Dessa herrar ska kunna göra stor skada på Sydkoreas defensiv!

I Brasilien verkar man inte ha några skadebekymmer utan ser ut att kunna mönstra det starkaste laget.

Sydkorea ja, som tagit sig hit till semifinal genom att ha besegrat Storbritannien på straffar i kvartsfinal, inte särskilt imponerande i mina ögon. Gruppspelet gick man igenom på ett ganska brae sätt genom två kryss och en vinst. Men i ärlighetens namn så hamnade man inte direkt i dödens grupp då Gabon, Mexiko och Schweiz stod för motståndet. Så att folk pratar om att Sydkorea är defensivt skickliga tar jag med en nypa salt, för jag tycker inte man blivit testade på allvar än, något man kommer bli med all säkerhet här.

Det är även lite problem i Sydkoreas defensiv då vänsterback Kim klev av tidigt mot britterna och verkar vara borta från den här matchen. Även målvakt Jung klev av efter en timme spelad och är ett frågetecken inför mötet mot brassarna.


Jag tror Brasilien öser på här och fixar minst tre mål i matchen, gärna en hel del mål signerat Neymar så han blir målkung i OS!

/e@sy