Sydkorea har inte imponerat i VM så här långt och med största sannolikhet får man lämna mästerskapet utan någon seger för Belgien lär gå för seger i den här matchen. Belgien har spelat bättre successivt under mästerskapet och jag tror man kommer spela ut ordentligt i den här matchen mot ett svagt Sydkorea som inte kommer vara särskilt motiverade i den här matchen…

Sydkorea – Belgien
Spel: Belgien först till 2 mål
Odds: 1.95 @ William Hill 
Insats: 7/10
Spelstopp: 22.00

Sydkorea har haft ett tungt mästerskap i Brasilien då man först spelade oavgjort mot Ryssland i en match där man var mycket pressade och var det något lag som förtjänade segern så var det Ryssarna. I andra matchen mot Algeriet hängde man inte med överhuvudtaget och Algeriet körde över dem fullständigt. Man såg tydligt i den matchen att Sydkorea har stora defensiva bekymmer och när man nu ställs man mot kvicka, tekniska spelare i bland annat formstarka Mertens och Hazard vilket gör att jag tror starkt på att Belgien gör 2 mål här och finslipar formen inför åttondelsfinalen. Sydkorea såg inte alls lika disciplinerade ut mot Algeriet som man gjorde mot Ryssarna och i den här matchen får man nog svårt att motivera sig vilket bäddar för en Belgisk seger och det bäddar inte minst för ett par mål av Belgarna också. Belgien saknar båda försvararna Kompany och Vermaalen.

sydkorea   belgien

Belgien har vunnit båda sina matcher så här långt även om spelet inte riktigt stämt för laget. I premiären mot Algeriet hamnade man i underläge men vände till seger med 2-1 efter ett par byten som förändrade spelet och gav extra kraft i offensiven. Mot Ryssland satte man segermålet i slutet av matchen i en annars jämn match. Man har en riktig vinnarmentalitet i laget och även om man är unga och orutinerade så har man en fantastisk bredd i truppen så även om man inte har något att spela för här så kommer man ställa upp med ett riktigt bra lag med hungriga spelare. Man kan fortfarande tappa gruppsegern vid förlust och därmed med största sannolikhet få möta Tyskland som bör vinna grupp G. Sydkorea måste framåt och Belgien har riktigt vassa omställningsspelare vilket gör att jag tror stenhårt på att laget gör 2 mål här!

Kort summering:
Det skall vara klasskillnad i den här matchen, Sydkorea är i princip helt avhängda och lagets defensiv såg ruskigt darrig och ostabil ut mot Algeriet. Lagets enda chans är att fullständigt krossa Belgien och det lär man knappast göra. Sydkorea har inte vunnit på 4 matcher medan vinstmaskinen Belgien har 6 raka segrar bakom sig! Jag tror Hazard, Fellaini, Mertens o co står för en grym match här och får spela att flöda som det skall likt Brasilien fick mot Kamerun. Det luktar överkörning!